wangfriidrett

FRIIDRETT FREDRIKSTAD

Velkommen til WANG Friidrett

Hovedfokus for friidrett ved WANG Toppidrett er å bygge en fysisk grunnmur som skal være et utgangspunkt for en videre satsning. Dette gjøres i nært samarbeid med klubb og forbund. På treningene legges det mest vekt på basistrening og basisferdigheter.

En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter gir de beste muligheter til å utvikle seg som friidrettsutøver. Dette er spesielt viktig for utøvere som øker treningsbelastningen sin mye.

 

SAMARBEIDSPARTNERE

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En friidrettsutøver på WANG Toppidrett kommer fra klubber i hele Østfold-området, og øktene på WANG Toppidrett friidrett skal være en lærings- og utviklingsarena der utøverne jobber med styrkeinnlæring, coretrening, koordinasjon og annen nødvendig fysisk trening som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen. I tillegg jobbes det med en bevisstgjøring og skolering av utøverne i forhold til hva som kreves av dem for å utvikle seg.

WANG Toppidrett friidrett vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de representerer.

Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølgingen. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og Norges Friidrettsforbund for å ivareta oppfølging på landslag.

 

TRENINGSFASALITETER

Treningene til WANG Toppidrett friidrett gjennomføres dels i styrkerommet på skolen, dels turnhallen til Nedre Glomma Turn og dels på tartandekket i Apenesfjellet, der det kan løpes runder på over 300 m. Her er det gode muligheter for å trene variert fysisk og koordinativ trening.

 

TRENINGSAMLING

Hvert skoleår drar friidrettselevene på en ukes treningsleir til varmere strøk. På denne leieren reiser vi sammen med friidrettselevene fra WANG toppidrett i Oslo, Tønsberg og Stavanger. I løpet av uken trenes det to ganger per dag og i tillegg er det mange sosiale aktiviteter.

Treningsleiren skal øve utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.

 

TIDLIGERE ELEVER

Elias Ottosen (elev 2009-2011)

Marlen Aakre (elev 2009-2011)

Ingrid Linn Nordahl(elev 2013-2015)

Gardar Johan Fridriksson (elev 2010-2013)

Stine Wangberg (elev 2015-2016)

Nora Kollerød Wold (elev 2013-2015)

 

LITT OM VÅRE TRENERE

Tor Øivind Ødegård, sportsjef/toppidrettssjef

Tor Øivind har i flere år representert på landslaget i friidrett som mellomdistanseutøver med deltagelse i flere internasjonale mesterskap. Han er utdannet lærer og topptrener 1 og har jobbet som trener for FIF.

Teemu Pasanen, trener

Teemu har i flere år representert på det finske landslaget i friidrett. Han har også erfaring både fra styrkeløft og vektløfting. Han er utdannet topptrener 1, jobber som trener for HIL og er grenansvarlig for rekrutteringslandslag i spyd.

BLI MED PÅ VÅRT FRIIDRETT TEAM

Vi ser alltid etter de beste friidrettsutøverne

VÅRE TRENERE

TorØyvind

Tor Øivind Ødegård

SPORTSSJEF/TOPPIDRETTSSJEF

Tlf: 924 33 677
E-post: tor.odegaard@wang.no

teemu-pasanen

Teemu Pasanen

TRENER

Tlf: 922 25 413
E-post: teemu.pasanen@wang.no