wangkampsport

KAMPIDRETT FREDRIKSTAD

Velkommen til WANG Kampidrett

Hovedfokus for kampidrett ved WANG Toppidrett er å skape en kompetent og selvreflekterende seniorutøver i samarbeid med klubb og forbund. På treningene legges det mest vekt på kampidrettsrelevant basistrening, som styrke, hurtighet, bevegelighet, koordinasjon og kondisjon. Vi ønsker å utvikle den totale forståelsen for hva som kreves for å bli en toppidrettsutøver.

WANG Toppidrett tilbyr en helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter som gir de beste muligheter til å utvikle seg ikke bare som kampidrettsutøver, men også toppidrettsutøver.

 

SAMARBEIDSPARTENERE

WANG Toppidrett startet i 2011 en kampidrettssatsning på tvers av våre fire toppidrettsgymnas i samarbeid med Norges Kampsportforbund, Norges Bokseforbund, Norges Kickboksingforbund og Norges Judoforbund. Fra 2013 er også Norges Bryteforbund med i denne samarbeid.

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En kampidrettsutøver skal bruke tiden sin på WANG Toppidrett til kampidrettsrelatert basistrening. Dette er etter forbundenes ønske, fordi det skjer ofte lite i klubbhverdagen.

Særforbundene ønsker at utøvere med ambisjoner skal velge WANG Toppidrett. Der skal de få opplæring i kampidrettsrelatert basistrening slik at når de kommer på et eventuelt landslag så besitter de basisegenskapene og treningsmengden som trengs for å komme videre. I hovedtrekk vil det si å ivareta eller begynne med nødvendig fysisk trening som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen.

WANG Kampidrett vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de konkurrerer for. Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølgingen. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og deres respektive forbund for å ivareta oppfølging og utvikling på de respektive landslagene.

 

Kampsport på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Kampsportforbund?

Etter flere år med samarbeid med WANG Toppidrett vet vi i Norges Kampsportforbund at skolens tilbud vil dekke et behov hos mange talentfulle utøvere. Spesielt hos de med ambisjoner både på konkurransesiden og utdanningsmessig. Utøverne får gjennom tiden på WANG en solid utdanning som lar seg kombinere med toppidrett.

Å ha en grunnutdanning å bygge videre på er viktig for tiden etter en toppidrettskarriere, når en skal ut i arbeidslivet. Forskning viser at denne sikkerheten også utgjør en viktig faktor i håndtering av toppidrettskarrieren.

WANG Toppidrett legger til rette for grundig, variabel og kampidrettsrettet basistrening, som unge lovende utøvere trenger mye av. Dyktige ressurspersoner tilrettelegger for å gjennomføre det som er ekstra hardt på egenhånd. Basistrening er en viktig del av utøvernes utvikling.

Skolen har et godt faglig og sosialt miljø. Forholdene rundt kombinasjonen av utdannelse og idrett er nøye tilrettelagt slik at elevene skal få størst mulig utbytte. Norges Kampsportforbund gleder seg til et videre samarbeid med WANG Toppidrett.

Dag Jacobsen, Sportssjef i Norges Kampsportforbund

 

Kickboksing på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Kickboxingforbund?

Dette er et unikt tilbud for ungdom som ønsker å satse på både utdanning og kickboksing, samt få et solid grunnlag når det gjelder egentrening. NKBF får gjennom dette samarbeidet muligheten til å rekruttere unge lovende utøvere som har kontakt med landslagsledelsen i forbundet, og som på den måten også får mulighet til å satse på sin idrett etter endt skolegang. Dette er virkelig positivt for sporten.

For kickboxing sin del har dette virkelig gitt uttelling. Forbundet har nå Thea Therese Vingmark Næss som lærer/instruktør på Wang Toppidrett. Hun er norgesmester et utall av ganger, har EM og VM titler i både amatør og proff, samt stipend gjennom Olympiatoppen.

Berkan Akin og Tirill Nanett Bjørnstad Næss er elever og de stortrives. Begge stilte i EM for ungdom/junior høsten 2015 i Spania, i henholdsvis lettkontakt og pointfighting. Resultatet ble en flott gullmedalje til Tirill i pointfighting etter en forrykende spennende finale

 

Boksing på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Bokseforbund?

Norges Bokseforbund er meget godt fornøyd med WANG Toppidrett så langt. Noen av våre landslagsutøvere har hatt godt utbytte av tiden de har hatt på WANG. Våre talentfulle utøvere får muligheten til å dekke sine behov for utdanning samtidig som de får kvalifisert hjelp i treningen. På den måten er de mye mer rustet for utfordringene som møter de etter at de er ferdige med videregående skole, altså som senior-utøvere. Skolen har et godt faglig miljø og det er lagt til rette for at elevene skal trives. Vi har gode boksemiljøer i de områdene skolen er etabler og vi anbefaler og håper flere unge talenter benytter seg av dette skreddersydde tilbudet.

Erik Nilsen, Generalsekretær i NBF

 

Judo på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Judoforbund?

Norges Judoforbund har i flere år hatt et meget godt samarbeid med Wang Toppidrett.

Å følge en ungdom gjennom avgjørende år på videregående, inneha visshet om at akademiske prestasjoner vektlegges i tillegg til idrett har vært avgjørende for samarbeidet NJF har med Wang.  Trygghet for et godt og forutsigbart miljø, solid vektlegging av den sosiale kontekst elevene opplever, har nok vært avgjørende for at enkelt utøvere som Madelen Rubenstein har lykkes både skole/studiemessig og ikke minst i sin idrett – judo. Hun er norgesmester og innehar en rekke internasjonale medaljer. Per i dag rangerer hun som nr. 26 på det Internasjonale Judoforbundets rankingliste (World ranking list) som nr. 26.

NJF ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Wang.

Pål H. Herlofsen, Sportssjef NJF.

 

Bryting på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Bryteforbund?

Wang Toppidrett sørger for at de som ønsker å satse på en idrettskarriere innen bryting og ønsker en god utdannelse, har en solid videregående skole som legger til rette for nettopp dette. Vi vet at våre utøvere på Wang blir ivaretatt på en god måte. I dag har Wang brytetrenere knyttet til avdelingen i Tønsberg og Fredrikstad, og i Oslo samarbeides det med landslaget slik at de kan trene sammen ukentlig.

Alle idretter bør ha utdanningstilbud til sine utøvere og Wang sørger for dette for våre brytere ved at de i skolens regi kan utvikle sine basisferdigheter og spesifikke ferdigheter i idretten, samtidig som de får en god utdanning.

Anders Hestdalen, Sportssjef Norges Bryteforbund

 

TRENINGSFASILITETER

Vi har lokaler for fysisk trening på skolen (Friskis & Svettis) og skolens eget styrkerom. Lokalet til Fredrikstad Kampsportklubb brukes også. Vi har dermed tilgang til fullt utstyr for alle kampidretter plus diverse utstyr for basistrening med gode muligheter for å trene styrke, utholdenhet, hurtighet, bevegelighet og koordinasjon.

 

TRENINGSSAMLING

Hvert skoleår drar kampidrettselevene fra alle 4 skole (Oslo, Fredrikstad, Tønsberg og Stavanger) på en ukes treningsleir til utlandet der de har optimal treningsmuligheter innen kampidrett. Der er det lagt opp til 2 treninger hver dag i både spesialidretten og kampidrettsrelaterte basisevner. Det er også lagt opp til sosiale aktiviteter i løpet av uken, så at alle blir godt kjent med hverandre og kan lære fra hverandre.

Treningsleiren skal trene utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.

TIDLIGERE ELEVER

Grace Bullen (2012 – 2015), EM, VM og OL gull ungdom i bryting

Pål Gundersen, (2009-2012), bryting. Sølv og bronse fra NM, deltaker ungdoms-OL

Madelene Rubinstein, (2011- 2014), judo. EC sølv, OL deltager ungdom i judo, Norgesmester.

Kassi Klepper, (2012- 2015), karate. EM sølv og gull

Jacob Skårnes, (2011-2013), karate. EM gull

Rolf Olsen,(2012-2013), boksing

Michelle Tatjana Harefallet, judo. NM gull, Nordisk Mester

LITT OM VÅRE TRENERE

Christian Patricio Lopez Salas, sportsjef

Christian har bachelor i idrett, fysisk aktivitet og helse. Etter ferdig utdannelse har han gjennomført fem år med emner og kurs rettet mot fysisk aktivitet og ernæring i forhold til et folkehelseperspektiv samt individuelle tilpasninger og prestasjoner. Han har trent karate i 15 år og har svart belte i WIKF. Har selv vært konkurranse utøver men etter en del skader i ung alder, la han opp og satset på å trene andre. Christian er instruktør og coach for Sarpsborg karateklubb – en av Norges beste klubber siste årene i kumite WKF med utøvere på landslagsnivå og med ungdommer som konkurrerer på store internasjonale stevner. Til daglig jobber han tett med utøvere som deltar i junior EM og junior VM, og som satser mot OL deltakelse. Han har også vært personlig trener og jobber for tiden som trenerutvikler for Norges Kampsportforbund.

Georghe Costin, trener

Gheorghe jobber bl.a. for Norges Bryteforbund som landslagstrener for jenter/fristil og Fredrikstad idrettsråd som idrettslærer for integreringsklassen ved Fredrikstad Internasjonale Skole. Han har sin utdannelse fra Rumensk idrettshøyskole – ” Academia  Nationala  de Educatie  Fizica Si Sport” – et 5- årig studie i Romania som gir utdanning innen idrettslære, pedagogikk og trening av ulike sports grener både individuelle og lag idretter. Han har valgt å spesialisere seg i kampsport og spesielt i bryting. Han har selv vært 2 ganger rumensk seniormester, fått 8 sølvmedaljer og er veteranverdensmester. Som trener har han mange medaljer i både kadett-, junior, og seniorklassen i EM og VM, og ett gull fra ungdoms OL.

Raik Tietze, trener

Raik er fra Tyskland og har bl.a. vært verdensmester i Ju-Jitsu for det tyske landslaget. I tillegg til Ju-Jitsu har han også trent Karate og Judo pluss noen flere kampidretter. Raik har Master/Hovedfag i idrettsvitenskap ved Universitet i Leipzig og spesialisert seg innen toppidrett for kampidretter. Han jobbet i Norges Kampsportforbund som Landslagstrener for Ju-Jitsu med gull, sølv og bronse medaljer fra både junior og senior EM og VM. Raik er nå ansvarlig for Talentutvikling i Norges Kampsportforbund og jobber tett sammen med landslaget i Taekwondo og Karate. I tillegg jobbet han i forskjellige prosjekter, for eksempel for NIF sin nye trenerløype og var med i prosessen for evaluering av Olympiatoppen sin Topptrener 1 og 2 utdanning.

BLI MED PÅ VÅRT KAMPSPORT TEAM

Vi ser alltid etter de beste kampsportutøverene

VÅRE TRENERE

Christian Lopez Salas

Christian Salas

SPORTSJEF
gheorghecostin

Gheorghe Costin

TRENER

Tlf: 979 79 042
E-post: Georghe.Costin@wang.no

raik-tietze

Raik Tietze

SPORTSKOORDINATOR SENTRALT

Tlf: 950 95 452
E-post: rt@wang.no