wang_fotball

FOTBALL, JENTER

Velkommen til WANG Fotball

Hovedfokus for fotball ved WANG Toppidrett er individuell spillerutvikling i samarbeid med klubb og forbund. På treningene legges det mest vekt på å utvikle den totale treningsforståelsen med individuelle ferdigheter, basis og fysikk som det viktigste.

WANG Toppidrett Hamar har egen gruppe for fotball jenter. Dette ut fra at vi nå aktivt tar del i den utviklingen kvinnefotballen i Norge er i. Vi er en skole som satser aktivt på jenter som ønsker å kombinere skole og fotball med et helhetlig opplegg. Wang Toppidrett Hamar har inngått en samarbeidsavtale med FL Fart som har et kvinnelag i 1.divisjon. Dette samarbeidet gjør at de største talentene får et helhetlig opplegg der trening, skolearbeid og spill i klubb blir godt ivaretatt. Vi har også et godt samarbeid med naboklubbene i breddefotballen for de som har sin trening og kamphverdag der.

En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trener og gode treningsfasiliteter gir de beste muligheter til å utvikle seg som fotballspiller. Julie Blakstad (RBK), tidligere elev ved Wang Hamar, er et godt eksempel på at det er fullt mulig å kombinere topp skoleresultater og utvikle unike ferdigheter i fotball.

LITT OM VÅRE TRENERE

Leif Nordli, sportssjef
Leif har som spiller bak seg tolv sesonger i norsk Toppfotball, (to øverste divisjoner) mellom 1987 og 1998. Han var seriemester med Rosenborg i 1990, og spilte fire sesonger i Tippeligaen med HamKam fra 1992-1995. Han har trenerutdanning med UEFA A-lisens i fotball fra 2018, grunnfag kroppsøving fra lærerskolen på Hamar og Olympiatoppens Trenere i utvikling-kurs. Leif har trenererfaring fra HamKam junior i to perioder, Ottestad Fotball på alle nivåer, og HIL i 3.div, i perioden 1999-2016. Han har vært engasjert i Indre Østland fotballkrets som sonetrener, kretslagstrener, og en periode som trenermentor i kretsen for oppfølging av sone- og kretstrenere. Leif har jobbet som gymlærer i 19 år på Ottestad Ungdomsskole inntil han startet som lærer og trener på WANG Hamar i 2016. Leif har vært hovedtrener for FL Fart i Toppserien og 1.div siden juni 2019.

Leif har et brennende engasjement for å gi jenter de samme mulighetene som gutter til å nå målene og drømmene sine innenfor fotball. Derfor er han ivrig etter å være med på å skape en kultur der det også for jenter er lov til å ønske å bli best gjennom et profesjonelt opplegg som Wang Toppidrett Hamar er, en skole som legger til rette for å satse på både skole og idrett.

 

Inger Ane Hole, trener
Inger Ane har spilt 10 sesonger for Trondheims-Ørn (nå Rosenborg) i Toppserien. Hun har et seriesølv og to cup-sølv med seg i bagasjen. Til sammen ble det nesten 300 kamper i den øverste divisjonen i Norge. I tillegg til spill i toppserien har Inger Ane spilt på U19- U23- og A-landslaget. Totalt ble det 30 U-landskamper og 7 A-landskamper. Inger Ane hadde etter hvert en sentral rolle i Trondheims-Ørn og hun har spilt sammen med profilerte spillere som Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen.

Da Inger Ane flyttet til Hamar i 2016 var hun tilbake i fotballkretsen hun startet, da hun er opprinnelig fra Lesja. Hun har bidratt i FL Fart både som spiller og trener og er nå assistenttrener for A-laget til Fart. Erfaringen Inger Ane har skaffet seg gjennom mange år i toppfotballen kommer godt med i arbeidet med unge spillere.

I tillegg til å spille fotball studerte Inger Ane på NTNU i Trondheim. Hun er lektor i realfag med master i biokjemi. Derfor, i tillegg til å møtes på fotballbanen, vil mange møte Inger Ane i klasserommet på WANG. Hun har hovedansvaret for kjemi på skolen og underviser i kjemi og matte.

 

Vetle Vangstuen, trener
Vetle kommer fra Raufoss, og begynte sin trenerkarriere som 17-åring. Vetle har UEFA B- lisens gjennom Norges Fotballforbund, og har mange års erfaring fra landslagsskolen med sonelag i kretsen. Han har gått gradene som trener fra J16 til A-lag damer i Raufoss fotball før han i januar 2021 flyttet til Hamar hvor han ved siden av WANG-jobben er toppspillerutvikler for FL Fart sitt A-lag i 1.divisjon kvinner, med mye fokus på videoanalyse og tett oppfølging av lagets satsningsspillere.

 

Truls Jevne Hagen, trener
Truls er opprinnelig fra Moelv og spilte fotball der i sine barneår. Som juniorspiller signerte han for HamKam i 2004 og fikk 258 kamper for klubbens A-lag i Eliteserien og OBOS-ligaen i løpet av 15 sesonger. Truls har også 23 U-kamper for Norge. Han har trenerutdanning med UEFA B-lisens i fotball fra 2012 og har trent ulike lag i klubber som Moelven IL, Ottestad IL, HamKam yngres og Nordbygda fotball i årene 2009-2016. I tillegg er Truls lærer på WANG Ung Hamar.


Rolf Høgmo, keepertrener
Rolf har landets høyeste keepertrenerutdannelse gjennom NFF (UEFA PRO-lisens). I tillegg har han vært keepertrener på yngre landslag i 9 år. Han jobber til daglig i HamKam Toppfotball og HamKam Yngres. Han har tidligere jobberfaring fra LSK og FFK. Rolf har en meget god tilnærming til keeperne han har ansvaret for. Det er tett oppfølging i et miljø preget av terping av detaljer for å ta det neste steget som keeper. Han ser alle sine keepere og skaper en god relasjon til den enkelte som er vesentlig for å utvikle den neste toppkeeperen.

 

Håkon Fosserud, fysisk trener
Håkon er ansvarlig for fysisk trening hos WANG fotball Hamar i tillegg til å være idrettsansvarlig på WANG Ung Hamar. Han har generell trenerkompetanse, men med et økt fokus på Basistrening, mage/rygg/core (trening av kjernemuskelatur) og kondisjonstrening. Han har fokus på relasjonsbygging og tillit for best mulig treningsfremgang og måloppnåelse hos hvert enkelt individ. ”Jeg er opptatt av at individet/eleven skal se og forstå «helheten» rundt trening og utdanning. Hvordan bli den beste utgaven av seg sjøl - 24 timersutøveren”.  Håkon har en 4-årig høgskoleutdanning bestående av faglærerutdanning i kroppsøving (Bachelor) samt ett år med natur og miljøfag ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Han har jobbet som sportslig leder på Espern treningssenter på Hamar. Håkon har selv vært elev ved WANG Toppidrett Oslo.

Håkon er også fysisk trener for FL Fart kvinner sitt A-lag i 1.divisjon, og har ansvaret for det fysiske opplegget der. Håkon er meget dedikert i sitt arbeid, og har i tillegg et fantastisk godt humør som sprer glede også i de hardeste øktene. Han er en trener jentene på Wang og på Fart sitt A-lag elsker å trene sammen med.

 

 

 

 

BLI MED PÅ VÅRT FOTBALL TEAM

Vi ser alltid etter de beste fotballspillerene

VÅRE TRENERE

leif-nordli

Leif Nordli

SPORTSSJEF

Tlf: 991 63 146
E-post: leif.nordli@wang.no

inger-ane-hole

Inger Ane Hole

TRENER

Tlf: 958 12 045
E-post: inger.ane.hole@wang.no

Vetle

Vetle Vangstuen

TRENER

Tlf: 991 63 146
E-post: vetle.vangstuen@wang.no

Truls-Jevne-Hagen-2-e1537543396290-300×300

Truls Jevne Hagen

TRENER

Tlf: 991 06 649
E-post: truls.jevnehagen@wang.no

PERSONAL_Hogmo_Rolf

Rolf Høgmo

KEEPERTRENER

Tlf: 932 37 027
E-post: rolf.hogmo@wang.no

PERSONAL_Fosserud_Håkon

Håkon Fosserud

FYSISK TRENER

Tlf: 976 58 772
E-post: hakon.fosserud@wang.no