wanglangrenn

LANGRENN HAMAR

Velkommen til WANG Langrenn

Vi har som vårt viktigste mål å legge til rette for at våre elever gjennom sine tre år opplever fremgang og mestring på sitt nivå og motivasjon for å fortsette å trene og gå på ski uavhengig av nivå og ambisjoner. Videre at de tilegner seg kunnskap, holdninger og utvikler en treningskultur som gir grunnlag for;

  • en videre satsing mot høyt nasjonalt nivå og på lengre sikt internasjonale oppgaver eller
  • en livsvarig kjærlighet til skiidretten som gir motivasjon for å rekruttere og inspirere nye skiløpere.

Til sist ønsker vi at de utvikler seg til lagspillere; Ingen blir best alene – alle blir bedre sammen.

 

SAMARBEID OG TRENINGSFASILITETER
  • Vi har som mål at hver økt skal være i verdensklasse – vi måles på det av elevene etter hver økt. Dette motiveres oss til å gjøre gode forberedelser og være tilstede mentalt som fysisk.
  • Vi definerer junioralder som en periode hvor trening skal være prioritert foran renn – dette gir ikke bare langsiktig vinning, det gjør oss sterkere gjennom vinteren og fører til at vi presterer best i mars når junior- NM går.
  • Vi har en god og tett dialog med klubbmiljøene og trenerne her – grovt sett tar vi ansvar for basistrening, hurtighet, teknikk og rolig langkjøring på skolen, mens klubbene har styrke/spenst og høyintensivøkter på sine økter. Vi har felles tester med klubbene.
  • Vi erkjenner at foreldre er de viktigste bidragsyterne til våre utøvere og legger vekt på en positiv og god dialog med alle foreldre.
  • Våre arenaer er av de aller beste med Furuberget som arena for løping og terrengsykkel, veinettet rundt Hamar med gangveier for rulleski og Hedmarksvidda med Gåsbu og Budor for ski. På vinteren (november til april) legger vi våre økter på ski og starter da dagen tidligere for å få fullgode økter. Vi har også tilgang på stormølle og elevene får sterkt rabatterte priser på treningssenter for styrke og basis.

 

TRENINGSAMLINGER

WANG Hamar langrenn gjennomfører samlinger sammen med de andre WANG-skolene og også på tvers av utholdenhetsidrettene.

LITT OM VÅRE TRENERE

Martin Flismyren, sportssjef

Tommy Olsen, trener

Tommy har lang og bred erfaring som aktiv med flere internasjonale meritter i ulike idretter. Han har også bred trenerutdanning og erfaring fra flere idretter fra barneidrett opp til landslag. Innen langrenn hatt ansvar for kretslaget i Hedmark skikrets og har vært sentral i å stifte INPUT Region Hamar AS – et verktøy for toppidrett og prestasjonskultur på Hamar eid av 14 klubber.

"Tommy er dyktig tilrettelegger og en god miljøskaper – med stor takhøyde og alltid fokus på muligheter." Bjørge Stensbøl – tidligere Toppidrettssjef i Olympiatoppen

Ingrid Vikman, trener

Ingrid er tidligere elitesatsende langrennsløper fra Sverige. Hun har representert Sverige i Junior-VM, European Youth Olympic Games, U23-VM og WC samt Nordisk juniorlandskamp i terrengløp. Ingrid har hatt ulike treneroppdrag i både Sverige og Norge, seneste oppdrag var som jentetrener for Hedmark Kretslag i 2015.

Magnus Evenby, trener

Magnus er ambisiøs trener fra skifylket Østfold. Han har bachelorgrad i trenerrollen, mastergrad i idrettsvitenskap og praktisk-pedagogisk utdanning. Han går nå Topptrener 2 -utdanning ved NTNU/OLT og har i tillegg til dette trenerkursene til skiforbundet. Magnus har jobbet som langrennstrener ved WANG Hamar siden 2018 og er ved siden av dette trener for langrennslandslaget para-elite i Norges Skiforbund. I 2019 var han med i Olympiatoppens trenerløft. Nå er han med i Olympiatoppens paratrenerakademi og Morgendagens Skiledere (skiforbundet).

Ole Anders Johannessen, trener

 

 

 

BLI MED PÅ VÅRT LANGRENNSTEAM

Vi ser alltid etter de beste langrennsløperene

VÅRE TRENERE

Martin Flismyren

Martin Flismyren

SPORTSSJEF

Tlf.: 481 40 939
E-post: martin.flismyren@wang.no

tommy-olsen

Tommy Olsen

TRENER

Tlf.: 970 95 796
E-post: tommy.olsen@wang.no

ingridvikman

Ingrid Vikman

TRENER

Tlf.: 473 42 193
E-post: ingrid.vikman@wang.no

Magnus Evenby

Magnus Evenby

TRENER

Tlf.: 480 30 924
E-post: magnus.evenby@wang.no

PERSONAL_Johannessen_Ole Anders

Ole Anders Johannessen

TRENER

Tlf.: 907 45 175
E-post: hamar@wang.no