wanglangrenn

LANGRENN HAMAR

Velkommen til WANG Langrenn

Vi har som vårt viktigste mål å legge til rette for at våre elever gjennom sine tre år opplever fremgang og mestring på sitt nivå og motivasjon for å fortsette å trene og gå på ski uavhengig av nivå og ambisjoner. Videre at de tilegner seg kunnskap, holdninger og utvikler en treningskultur som gir grunnlag for;

  • en videre satsing mot høyt nasjonalt nivå og på lengre sikt internasjonale oppgaver eller
  • en livsvarig kjærlighet til skiidretten som gir motivasjon for å rekruttere og inspirere nye skiløpere.

Til sist ønsker vi at de utvikler seg til lagspillere; Ingen blir best alene – alle blir bedre sammen.

 

SAMARBEID OG TRENINGSFASILITETER
  • Vi har som mål at hver økt skal være i verdensklasse – vi måles på det av elevene etter hver økt. Dette motiveres oss til å gjøre gode forberedelser og være tilstede mentalt som fysisk.
  • Vi definerer junioralder som en periode hvor trening skal være prioritert foran renn – dette gir ikke bare langsiktig vinning, det gjør oss sterkere gjennom vinteren og fører til at vi presterer best i mars når junior- NM går.
  • Vi har en god og tett dialog med klubbmiljøene og trenerne her – grovt sett tar vi ansvar for basistrening, hurtighet, teknikk og rolig langkjøring på skolen, mens klubbene har styrke/spenst og høyintensivøkter på sine økter. Vi har felles tester med klubbene.
  • Vi erkjenner at foreldre er de viktigste bidragsyterne til våre utøvere og legger vekt på en positiv og god dialog med alle foreldre.
  • Våre arenaer er av de aller beste med Furuberget som arena for løping og terrengsykkel, veinettet rundt Hamar med gangveier for rulleski og Hedmarksvidda med Gåsbu og Budor for ski. På vinteren (november til april) legger vi våre økter på ski og starter da dagen tidligere for å få fullgode økter. Vi har også tilgang på stormølle og elevene får sterkt rabatterte priser på treningssenter for styrke og basis.

 

TRENINGSAMLINGER

WANG Hamar langrenn gjennomfører samlinger sammen med de andre WANG-skolene og også på tvers av utholdenhetsidrettene.

LITT OM VÅRE TRENERE

Martin Flismyren, sportssjef
Ved siden av å være sportssjef ved WANG, er Martin assistenttrener for Norges juniorlandslag i langrenn. Ved å være ute nasjonalt og internasjonalt med noen av Norges beste juniorløpere får han mye kunnskap og erfaring som våre elever på WANG Hamar kan dra god nytte av. Martin har jobbet som langrennstrener ved WANG siden 2018, og tok over som sportssjef høsten 2020.

Martin har en bakgrunn med tre år på faglærerutdannelsen på Høgskolen i Hedmark, og to år på Norges Idrettshøgskole med idrettsvitenskap og praktisk- pedagogisk utdanning. Han er nå med på mentorprogrammet «Morgendagens Skiledere» gjennom Skiforbundet, og har tidligere gjennomført trenerkursene til Skiforbundet og Olympiatoppens «Trenerløftet» i 2019.


Ingrid Vikman, trener
Ingrid er tidligere elitesatsende langrennsløper fra Sverige. Hun har representert Sverige i junior-VM, European Youth Olympic Games, U23-VM og WC, samt nordisk juniorlandskamp i terrengløp. Ingrid har jobbet som langrennstrener ved WANG siden 2016.

Ingrid har en bachelor i folkehelse fra Høgskolen i Hedmark. Hun har gjennomført trenerkursene i Skiforbundet og er med på mentorprogrammet «Morgendagens Skiledere». Ingrid har hatt ulike treneroppdrag i både Sverige og Norge, hun jobbet som jentetrener for Hedmark Kretslag i 2015 og som ekstra trenerressurs på Team Veidekke Innlandet fra 2018-2020.


Magnus Evenby, trener
Magnus er ambisiøs trener fra skifylket Østfold. Han har bachelorgrad i trenerrollen, mastergrad i idrettsvitenskap og praktisk-pedagogisk utdanning. Han går nå Topptrener 2 -utdanning ved NTNU/OLT og har i tillegg til dette trenerkursene til skiforbundet. Magnus har jobbet som langrennstrener ved WANG Hamar siden 2018 og er ved siden av dette trener for langrennslandslaget para-elite i Norges Skiforbund. I 2019 var han med i Olympiatoppens "Trenerløftet". Nå er han med i Olympiatoppens paratrenerakademi og "Morgendagens Skiledere" i regi av skiforbundet.


Ole Anders Johannessen, trener
Ole Anders er en med lang erfaring i gamet og har trenerkurs gjennom Olympiatoppen fra tidligere av. Han har jobbet som langrennstrener ved WANG siden 2016. Før dette har han jobbet som trener for Hamar Skiklubb, kretslaget til Hedmark og han har jobbet som personlig trener for både Hilde Gjermundshaug Pedersen og John Anders Gaustad. Fra 2014 til 2016 var han også med i støtteapparatet i Team Leaseplan Go.

 

 

BLI MED PÅ VÅRT LANGRENNSTEAM

Vi ser alltid etter de beste langrennsløperene

VÅRE TRENERE

_65A2586 – Martin Flismyren 1 (2)

Martin Flismyren

SPORTSSJEF

Tlf.: 481 40 939
E-post: martin.flismyren@wang.no

ingridvikman

Ingrid Vikman

TRENER

Tlf.: 473 42 193
E-post: ingrid.vikman@wang.no

Magnus Evenby

Magnus Evenby

TRENER

Tlf.: 480 30 924
E-post: magnus.evenby@wang.no

PERSONAL_Johannessen_Ole Anders

Ole Anders Johannessen

TRENER

Tlf.: 907 45 175
E-post: hamar@wang.no