wangbasis

BASIS OSLO

Velkommen til WANG basis

TRENINGER / TRENINGSSTEDER
Basisgruppen trener tre ganger i uken fra kl. 08.00 til 10.00. Elevene begynner da skoleundervisningen til fjerde time (kl. 10.45). På mandager trener de fleste i Heminghallen. Onsdager tilbringes på WANGs eget treningssenter ved skolen med styrkerom og hall. Fredager trener vi stort sett på SATS Ullevål, et stort senter med veldig gode fasiliteter. Noen fredager blir også avholdt ute på Bislett stadion eller Sognsvann. I tillegg har elevene en fjerde treningsdag på tirsdager fra kl. 08.00 – 09.00. Innholdet i disse timene er primært rettet mot obligatorisk undervisning i henhold til læreplanen for kroppsøving.

Gjennom den daglige treningen skal utøverne tilegne seg fysiske og tekniske ferdigheter, som skal legge grunnlag for en videre utvikling i spesialidretten. Undervisning og instruksjon skal utvikle utøvernes kunnskaper og holdninger til toppidrett. Basistreningen på WANG Toppidrett kan tilby topptrenere innen styrke, spenst, hurtighet, utholdenhet, koordinasjon, balanse og akrobatikk.

Vårt overordnede mål er å øke elevenes fysiske kapasitet. Klubbene tar ansvar for den spesifikke treningen utenom skoletiden. WANG Toppidrett ønsker å tilpasse seg hver enkelt utøver. Vi ønsker derfor å samarbeide tett med de respektive klubbene, forbundene og trenerne. Snowboard, freeski, badminton, klatring, kunstløp, amerikansk fotball, dans, skateboard, roing, roadracing, seiling og ridning er idretter som for tiden er representert. Med forskjellige styrker og kvaliteter lærer elevene av hverandre. I tillegg har våre trenere høy kompetanse og bred erfaring fra idretter som er relevante for basistreningen.

FASTE UNDERGRUPPER I BASISTRENINGEN

SNOWBOARD / FREESKI
I et samarbeid med Heming adrenalin jobber vi med grunnleggende ferdigheter i Heminghallen hver mandag. Der har vi tilgang på trampoliner (inkludert supertramp), airtrack, frittstående gulv, skumgrop, med mer. Her trener vi det som per definisjon er spesifikk basistrening for snowboard og freeski: sats, landing, rotasjoner, balanse og romorientering.

BADMINTON
WANG har en samarbeidsavtale med Norges Badminton Forbund. De trener badminton på mandager. Gjennom årene på WANG blir det gradvis flere økter med badmintongruppa, og 3. klasse har maksimalt én økt med resten av basiselevene i uka.

ROING
Roing er en undergruppe av basis på flere av WANG-skolene. Per Helge Brun-Svendsen koordinerer disse gruppene som bruker mye tid på vannet i skoletiden.

SEILING
Bjørnar Erikstad koordinerer et opplegget på tvers av WANG-skolene, og det er inngått et samarbeid med Norges Seilforbund.

ANDRE UNDERGRUPPER
Det finnes andre idretter som også bruker mye tid på spesialidretten i skoletiden, men der er det ikke formelle avtaler med klubb eller forbund. Eksempler på dette er klatring og kunstløp.

HOVEDGRUPPEN
Utøvere fra en rekke enkeltidretter trener under ledelse av Henning Marthinsen, sportssjef for basisgruppen. En typisk økt består av en felles oppvarming. Deretter gjennomfører elevene en spesifikk hoveddel individuelt, men under oppsyn/veiledning av trenerne. Til slutt kommer en felles avslutning, som oftest en styrkesirkel eller lignende. Litt av målet er å selvstendiggjøre utøverne slik at de selv kan ta de rette valgene.

TIDLIGERE ELEVER

Birk Ruud (freeski)
Mons Røisland (snowboard)
Fridtjof Tischendorf
(snowboard)
Jarl Magnus Riiber
(kombinert)
Helene Olafsen (snowboard)
Isak Ulstein (snowboard)
Bendik G.S. Gjerdalen (snowboard)
Hanne Eilertsen (snowboard)
Mathias Eckhoff (snowboard)
Tom Hilde (hopp)
Hedvig Wessel (freestyle/freeride)
Julie Jensen (skicross)
Fridtjof Semb Fredricsson (freeski)
Hannah Midtbø (klatring)
Johan Berg (freeski)
Philip Sjøen (hopp)
Tina Johnsen Hafsaas (klatring)
Halvor Granerud (hopp)

LITT OM VÅRE TRENERE

Henning Martinsen, sportssjef

Henning har en allsidig idrettsbakgrunn, bl.a. som utøver på snowboardlandslaget i mange år. Han er også fysioterapeut på Klinikk for Alle og trener på WANG ung.

Anker Thomsen, trener

Anker er landslagstrener i friidrett for Danmark og Norge og har vært det siden 1990. Med personlig ansvar for utøvere på elitenivå har han vært akkreditert trener i en lang rekke internasjonale mesterskap, og er selv tidligere dansk mester i stavsprang. Han har en personlig trener utdannelse fra NIH, og har jobbet som det i 10 år.

Valentyn Skrypin, trener

Valentyn er hovedansvarlig for utvikling av unge utøvere i Oslo Turnforening.

Esther Verburg, trener

Esther har doktorgrad i medisin (phd.) i muskefysiologi fra universitetet i Oslo. Hun er topptrener 2 fra NTNU/Olympiatoppen. Hun har en mastergrad i Coaching Psychology fra Sydney University og en mastergrad i Human Movement Sciences fra Vrije universiteit. Hun er aktiv trener i Christiania roklubb og har erfaring som landslagstrener.

Yngve Apneseth, trener

Yngve er tidligere aktiv vektløfter og har representert landslaget ved flere anledninger. Han trener landslagsutøverne i vektløfting på Olympiatoppen.

BLI MED PÅ VÅRT BASIS TEAM

Vi ser alltid etter de beste basisutøverne

VÅRE TRENERE

henning_marthinsen

Henning Marthinsen

SPORTSSJEF

Tlf: 909 30 014
E-post: hm@wang.no

anker-thomsen

Anker Thomsen

TRENER

Tlf: 906 18 722
E-post: ath@wang.no 

Esther V

Esther Verburg

TRENER ROING

Tlf: 948 67 408
E-post: drro69@gmail.com

yngve-apneseth

Yngve Apneseth

TRENER STYRKELØFT

Tlf: 481 52 351
E-post: yapneseth@gmail.com