wangfriidrett

BASKETBALL OSLO

Velkommen til WANG Basketball

Treningen og undervisningen i basketball har som hovedmål å forbedre elevenes kunnskaper om og holdninger til toppidrett, samt utvikle grunnleggende ferdigheter med tanke på en senere basketkarriere. På WANG Toppidrett gis basketspillere en ypperlig anledning til å få med seg en kompetansegivende utdanning kombinert med basketballskolering. På treningene legges det vekt på og utvikle hele utøveren; samtidig som vi har vårt største fokus på og utvikle individuelle ferdigheter hos den enkelte utøver.

Samarbeidspartnere

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En basketballspiller på WANG Toppidrett kommer hovedsakelig fra klubber i stor-Oslo området, og øktene på WANG Toppidrett basketball skal være en lærings- og utviklingsarena der utøverne får terpet på grunnleggende tekniske og taktiske ferdigheter, samt ivaretatt nødvendig fysisk trening som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen.

WANG Toppidrett basketball vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de spiller for.

Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta spilleroppfølgingen. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og Norges Basketballforbund for å ivareta spilleroppfølging på landslag.

Treningsfasiliteter

Treningene til WANG Toppidrett basketball gjennomføres i Njårdhallen, ved Makrelbekken t-bane stasjon. Basketgruppen trener idrettsspesifikt tre ganger i uken, mandag, onsdag og fredag, fra kl 08.00 til 09.45. Disse dagene begynner elevene til fjerde time (kl. 10.45)

Treningssamling

Etter flere år i Hellas så har vi opparbeidet oss gode kontakter i området. Hvert år får vi sett topp kamper i gresk serie, og Euroleague. Vi har også god kontakt med Dukas academy, som er et privat akademi med stipender for lovende utøvere i Athen. Disse spiller vi mot, noe som gir god motstand og inspirasjon. Utover det sportslige er dette en flott tur for og få samensveiset gruppen. Vi får også en anledning til å bli bedre kjent med hele utøveren.

Tidligere elever

Harald Eika Frey (født 97)
Scholarship på Montana State University. Spiller nå sin første sesong på MSU. Tidligere Centrum Tigers.

Amanda Allen (født 97)
Scholarship på Florida Institute of Technology. Spiller nå sin første sesong på Florida Tech. Tidligere Ullern 56’ers

Johannes Dolven (født 96)
Scholarship på Drake University. Spiller nå sin andre sessong på Drake. Tidligere Bærum Basket.

Anders Nymo (født 96)
Scholarship på Menlo College. Spiller nå sin andre sessong på Menlo. Tidligere Bærum Basket.

Tina Stenerud Moen (født 86)
Scholarship 4 år på College. Proff i: Sveits, Spania, Tenerife. Spiller nå som proff i Alvik, dameligaen i sverige.

LITT OM VÅRE TRENERE

John Ertzgaard, sportsjef

John Ertzgaard har jobbet på WANG Toppidrett Oslo en årrekke. Han har vært sportssjef for basislinjen og er nå ansvarlig for friidrettslinjen. Ertzgaard har selv vært friidrettsutøver på internasjonalt nivå. Han kan skilte med blant annet tittelen europamester på 200m og Olympier.

Åsmund Martinsen, trener

Når Åsmund Martinsen ikke er kasttrener på WANG er han trener for Andreas Torkildsen. Hans erfaring er noe kasterne på friidrettslinjen nyter stort av. Åsmund har selv vært en utøvende atlet på nasjonalt nivå.

Leif Olav Alnes, trener

Leif Olav Alnes er Norges mest meritterte friidrettstrener. Han har gjennom sine utøvere vunnet hele syv internasjonale medaljer. Det som gjør denne statistikken imponerende er at den strekker seg over tre generasjoner. I dag trener Alnes fortsatt Norges fremste sprintere og er hjelpetrener for en rekke internasjonale utøvere. Alnes har selv vært sprinter på nasjonalt junior nivå.

Dan Simion, trener

Dan Simion var i sin tid Steinar Hoen´s personlige trener, et samarbeid som resulterte til EM-gull i høyde. Simion er blant de fremste hopptrenere i Norge. Idag har han hovedansvaret for Norges fremste hoppgruppe. Simion har selv vært tresteghopper på høyt europeisk nivå.

Dietmar Mögenburg , trener

Dietmar Mögenburg er tidligere tysk høydehopper. Han har vunnet 11 internasjonale titler der blant annet Olympisk gull. Mögenburg medbringer mangfold og høy tysk spisskompetanse til friidrettsgruppen.

BLI MED PÅ VÅRT BASKET TEAM

Vi ser alltid etter de beste basketspillerene

VÅRE TRENERE

profilbilde-inge-a-kristiansen

Inge-A. Kristiansen

SPORTSSJEF

Tlf: 922 29 234
E-post: iak@wang.no