wangkampsport

KAMPIDRETT OSLO

Velkommen til WANG Kampidrett

Hovedfokus for kampidrett ved WANG Toppidrett er å skape en kompetent og selvreflekterende seniorutøver i samarbeid med klubb og forbund. På treningene legges det mest vekt på kampidrettsrelevant basistrening, som styrke, hurtighet, bevegelighet, koordinasjon og kondisjon. Vi ønsker å utvikle den totale forståelsen for hva som kreves for å bli en toppidrettsutøver.

WANG Kampidrett tilbyr en helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter som gir de beste muligheter til å utvikle seg ikke bare som kampidrettsutøver, men også toppidrettsutøver.

Samarbeidspartnere

WANG Toppidrett startet i 2011 en kampidrettssatsning på tvers av våre fire toppidrettsgymnas i samarbeid med Norges Kampsportforbund, Norges Bokseforbund, Norges Kickboksingforbund og Norges Judoforbund. Fra 2013 er også Norges Bryteforbund med i denne samarbeid.

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En kampidrettsutøver skal bruke tiden sin på WANG Toppidrett til kampidrettsrelatert basistrening. Dette er etter forbundenes ønske, fordi det skjer ofte lite i klubbhverdagen.

Særforbundene ønsker at utøvere med ambisjoner skal velge WANG Toppidrett. Der skal de få opplæring i kampidrettsrelatert basistrening slik at når de kommer på et eventuelt landslag så besitter de basisegenskapene og treningsmengden som trengs for å komme videre. I hovedtrekk vil det si å ivareta eller begynne med nødvendig fysisk trening som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen.

WANG Kampidrett vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de konkurrerer for. Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølgingen. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og deres respektive forbund for å ivareta oppfølging og utvikling på de respektive landslagene.

Kampsport på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Kampsportforbund?

Etter flere år med samarbeid med WANG Toppidrett vet vi i Norges Kampsportforbund at skolens tilbud vil dekke et behov hos mange talentfulle utøvere. Spesielt hos de med ambisjoner både på konkurransesiden og utdanningsmessig. Utøverne får gjennom tiden på WANG en solid utdanning som lar seg kombinere med toppidrett.

Å ha en grunnutdanning å bygge videre på er viktig for tiden etter en toppidrettskarriere, når en skal ut i arbeidslivet. Forskning viser at denne sikkerheten også utgjør en viktig faktor i håndtering av toppidrettskarrieren.

WANG Toppidrett legger til rette for grundig, variabel og kampidrettsrettet basistrening, som unge lovende utøvere trenger mye av. Dyktige ressurspersoner tilrettelegger for å gjennomføre det som er ekstra hardt på egenhånd. Basistrening er en viktig del av utøvernes utvikling.

Skolen har et godt faglig og sosialt miljø. Forholdene rundt kombinasjonen av utdannelse og idrett er nøye tilrettelagt slik at elevene skal få størst mulig utbytte. Norges Kampsportforbund gleder seg til et videre samarbeid med WANG Toppidrett.

Dag Jacobsen, Sportssjef i Norges Kampsportforbund

Kickboksing på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Kickboxingforbund?

Dette er et unikt tilbud for ungdom som ønsker å satse på både utdanning og kickboksing, samt få et solid grunnlag når det gjelder egentrening. NKBF får gjennom dette samarbeidet muligheten til å rekruttere unge lovende utøvere som har kontakt med landslagsledelsen i forbundet, og som på den måten også får mulighet til å satse på sin idrett etter endt skolegang. Dette er virkelig positivt for sporten.

For kickboxing sin del har dette virkelig gitt uttelling. Forbundet har nå Thea Therese Vingmark Næss som lærer/instruktør på Wang Toppidrett. Hun er norgesmester et utall av ganger, har EM og VM titler i både amatør og proff, samt stipend gjennom Olympiatoppen.

Berkan Akin og Tirill Nanett Bjørnstad Næss er elever og de stortrives. Begge stilte i EM for ungdom/junior høsten 2015 i Spania, i henholdsvis lettkontakt og pointfighting. Resultatet ble en flott gullmedalje til Tirill i pointfighting etter en forrykende spennende finale

Boksing på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Bokseforbund?

Norges Bokseforbund er meget godt fornøyd med WANG Toppidrett så langt. Noen av våre landslagsutøvere har hatt godt utbytte av tiden de har hatt på WANG. Våre talentfulle utøvere får muligheten til å dekke sine behov for utdanning samtidig som de får kvalifisert hjelp i treningen. På den måten er de mye mer rustet for utfordringene som møter de etter at de er ferdige med videregående skole, altså som senior-utøvere. Skolen har et godt faglig miljø og det er lagt til rette for at elevene skal trives. Vi har gode boksemiljøer i de områdene skolen er etabler og vi anbefaler og håper flere unge talenter benytter seg av dette skreddersydde tilbudet.

Erik Nilsen, Generalsekretær i NBF

Judo på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Judoforbund?

Norges Judoforbund har i flere år hatt et meget godt samarbeid med Wang Toppidrett.

Å følge en ungdom gjennom avgjørende år på videregående, inneha visshet om at akademiske prestasjoner vektlegges i tillegg til idrett har vært avgjørende for samarbeidet NJF har med Wang.  Trygghet for et godt og forutsigbart miljø, solid vektlegging av den sosiale kontekst elevene opplever, har nok vært avgjørende for at enkelt utøvere som Madelen Rubenstein har lykkes både skole/studiemessig og ikke minst i sin idrett – judo. Hun er norgesmester og innehar en rekke internasjonale medaljer. Per i dag rangerer hun som nr. 26 på det Internasjonale Judoforbundets rankingliste (World ranking list) som nr. 26.

NJF ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Wang.

Pål H. Herlofsen, Sportssjef NJF.

Bryting på WANG Toppidrett – Hva mener Norges Bryteforbund?

Wang Toppidrett sørger for at de som ønsker å satse på en idrettskarriere innen bryting og ønsker en god utdannelse, har en solid videregående skole som legger til rette for nettopp dette. Vi vet at våre utøvere på Wang blir ivaretatt på en god måte. I dag har Wang brytetrenere knyttet til avdelingen i Tønsberg og Fredrikstad, og i Oslo samarbeides det med landslaget slik at de kan trene sammen ukentlig.

Alle idretter bør ha utdanningstilbud til sine utøvere og Wang sørger for dette for våre brytere ved at de i skolens regi kan utvikle sine basisferdigheter og spesifikke ferdigheter i idretten, samtidig som de får en god utdanning.

Anders Hestdalen, Sportssjef Norges Bryteforbund

 Treningsfasiliteter

Treningene til WANG Toppidrett kampidrett gjennomføres i fasilitetene til SATS Bislett og i kampsports forbundet sine lokaler på Hasle.

Vi har dermed tilgang til fullt utstyr for alle kampidretter plus diverse utstyr for basistrening med gode muligheter for å trene styrke, utholdenhet, hurtighet, bevegelighet og koordinasjon.

Treningssamling

Hvert skoleår drar kampidrettselevene fra alle 4 skole (Oslo, Fredrikstad, Tønsberg og Stavanger) på en ukes treningsleir til utlandet der de har optimal treningsmuligheter innen kampidrett. Der er det lagt opp til 2 treninger hver dag i både spesialidretten og kampidrettsrelaterte basisevner. Det er også lagt opp til sosiale aktiviteter i løpet av uken, så at alle blir godt kjent med hverandre og kan lære fra hverandre.

Treningsleiren skal trene utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.

Tidligere elever

Maria Bruzell Roll (Elev 2009-2012)

Landslagsutøver Karate og Kongepokal vinner

Tirill Nanett Næss: Kickboksing
Flere internasjonale medaljer på åpne stevner, Medaljer i Kadett og Junior VM og EM. Junior EM i 2015

Victor Asp: WTF Taekwondo
Norges mester. Flere internasjonale medaljer på åpne stevner. På talent satsingen i WTF Taekwondo

Håvard Jørgensen:  Bryting
Flere Internasjonale medaljer. 3 plass i Kadett VM

Jannike Lai: ( Elev 2008-2011)
Elitesatsingen mot OL 2016 i Taekwondo WTF.

Janakan Sivakumar: (Elev 2009-2012)
Norgesmester, nordisk mester, 5 plass junior VM.

John Asp: WTF Taekwondo
Norgesmester, nordisk mester, Gull US Open og andre internasjonale stevner

Morten Thoresen:
BrytingFlere internasjonale medaljer. 8 Plass junior VM

LITT OM VÅRE TRENERE

Raik Tietze, koordinator

Raik er fra Tyskland og har bl.a. vært verdensmester i Ju-Jitsu for det tyske landslaget. I tillegg til Ju-Jitsu har han også trent Karate og Judo pluss noen flere kampidretter.

Raik har Master/Hovedfag i idrettsvitenskap ved Universitet i Leipzig og spesialisert seg innen toppidrett for kampidretter. Han jobbet i Norges Kampsportforbund som Landslagstrener for Ju-Jitsu med gull, sølv og bronse- medaljer fra både junior og senior EM og VM. Raik er nå ansvarlig for Talentutvikling i Norges Kampsportforbund og jobber tett sammen med landslaget i Taekwondo og Karate. I tillegg jobbet han i forskjellige prosjekter, for eksempel for NIF sin nye trenerløype og var med i prosessen for evaluering av Olympiatoppen sin Topptrener 1 og 2 utdanning.

Robert Honningdalsnes, sportssjef

Robert har holdt på med Taekwondo i cirka 20 år og har vært landslagsutøver i 7 år. Han har deltatt i flere EM og VM og har mange nasjonale og internasjonale meritter og var Sparringspartner for Nina Solheim før og under OL i Beijing der hun fikk sølv. Robert er trener for flere partier i Grorud taekwondo klubb med alt fra barnepartier og voksenpartier hvor noen av  utøvere er tatt ut på landslaget.

Robert er utdannet som kroppsøvningslærer ved Norges idrettshøyskole og har jobbet i feltet i mange år. Han er også utdannet personlig trener fra Norges idrettshøyskole.

Thea Therese Ness, trener

BLI MED PÅ VÅRT KAMPIDRETT TEAM

Vi ser alltid etter de beste kampidrettsutøverne

VÅRE TRENERE

raik-tietze

Raik Tietze

KOORDINATOR

Tlf: 905 95 452
E-post: rt@wang.no

robert-honningdalsnes

Robert Honningdalsnes

SPORTSJEF

Tlf: 957 31 479
E-post: rah@wang.no

thea-therese-ness

Thea Therese Ness

TRENER

Tlf: 458 51 201
E-post: ttn@wang.no