wangkampsport

KAMPIDRETT STAVANGER

Velkommen til WANG kampidrett

Hovedfokus for kampidrett ved WANG Toppidrett er å skape en kompetent og selvreflekterende seniorutøver i samarbeid med klubb og forbund. På treningene legges det mest vekt på kampidrettsrelevant basistrening, som styrke, hurtighet, bevegelighet, koordinasjon og kondisjon. Vi ønsker å utvikle den totale forståelsen for hva som kreves for å bli en toppidrettsutøver.

Samarbeidspartnere

WANG Toppidrett startet i 2011 en kampidrettssatsning på tvers av våre fire toppidrettsgymnas i samarbeid med Norges Kampsportforbund, Norges Bokseforbund, Norges Kickboksingforbund og Norges Judoforbund. Fra 2013 er også Norges Bryteforbund med i denne samarbeid.

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En kampidrettsutøver skal bruke tiden sin på WANG Toppidrett til kampidrettsrelatert basistrening. Dette er etter forbundenes ønske, fordi det skjer ofte lite i klubbhverdagen.

Særforbundene ønsker at utøvere med ambisjoner skal velge WANG Toppidrett. Der skal de få opplæring i kampidrettsrelatert basistrening slik at når de kommer på et eventuelt landslag så besitter de basisegenskapene og treningsmengden som trengs for å komme videre. I hovedtrekk vil det si å ivareta eller begynne med nødvendig fysisk trening som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen.

WANG Kampidrett vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de konkurrerer for. Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølgingen. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og deres respektive forbund for å ivareta oppfølging og utvikling på de respektive landslagene.

Treningsfasiliteter

Treningene til WANG Toppidrett kampidrett gjennomføres i fasilitetene til Elixia Hillevåg og Stavanger Turnhall. Vi har også tilgang til Stavanger Karateklubbs Dojo. Vi har dermed tilgang til fullt utstyr for alle kampidretter pluss diverse utstyr for basistrening med gode muligheter for å trene styrke, utholdenhet, hurtighet, bevegelighet og koordinasjon.

Treningssamling

Hvert skoleår drar kampidrettselevene fra alle 4 skole (Oslo, Fredrikstad, Tønsberg, Hamar og Stavanger) på en ukes treningsleir til utlandet der de har optimal treningsmuligheter innen kampidrett. Der er det lagt opp til 2 treninger hver dag i både spesialidretten og kampidrettsrelaterte basisevner. Det er også lagt opp til sosiale aktiviteter i løpet av uken, så at alle blir godt kjent med hverandre og kan lære fra hverandre.

Treningsleiren skal trene utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.

LITT OM VÅRE TRENERE

Andreas Suoranta, sportssjef

Andreas har bakgrunn fra Karate og har 15 års erfaring innenfor idretten. Var på det norske karatelandslag i 6 år og er tidligere norgesmester, British Open vinner og US open medaljør. Er også en av Stavangers mest mediterte personlige trener og har en veldig bred kunnskap innenfor trening. Andreas har i sin trenerbakgrunn jobbet tett med utøvere som har blitt norgesmestere og som er tatt ut til EM og VM i karate og ITF Taekwondo.

Neil Eckersley, trener

Neil er tidligere topputøver i judo, med OL-bronse i beltet fra 1984. Han har fungert som leder og trener for det engelske juniorlandslaget, og har nå overtatt som regionsansvarlig I Rogaland/Hordaland. I tillegg er han hovedtrener i Stavanger judoklubb og Sandnes judoklubb. Dette er, med andre ord, en mann med lang erfaring.

Raik Tietze, sportssjef sentralt

Raik er fra Tyskland og har bl.a. vært verdensmester i Ju-Jitsu for det tyske landslaget. I tillegg til Ju-Jitsu har han også trent Karate og Judo pluss noen flere kampidretter.

Raik har Master/Hovedfag i idrettsvitenskap ved Universitet i Leipzig og spesialisert seg innen toppidrett for kampidretter. Han jobbet i Norges Kampsportforbund som Landslagstrener for Ju-Jitsu med gull, sølv og bronse medaljer fra både junior og senior EM og VM. Raik er nå ansvarlig for Talentutvikling i Norges Kampsportforbund og jobber tett sammen med landslaget i Taekwondo og Karate. I tillegg jobbet han i forskjellige prosjekter, for eksempel for NIF sin nye trenerløype og var med i prosessen for evaluering av Olympiatoppen sin Topptrener 1 og 2 utdanning.

BLI MED PÅ VÅRT KAMPIDRETTS TEAM

Vi ser alltid etter de beste kampidrettsutøverne

VÅRE TRENERE

andreas-suoranta

Andreas Suoranta

SPORTSSJEF

Tlf: 454 24 910
E-post: andreas.suoranta@wang.no

neil-eckersly

Neil Eckersley

TRENER

Tlf: 484 73 710
E-post: neil.eckersley@wang.no

raik-tietze

Raik Tietze

SPORTSJEF SENTRALT

Tlf: 905 95 452
E-post: rt@wang.no