wangbasis

BASIS TØNSBERG

Velkommen til WANG basis

Gjennom den daglige treningen skal utøverne tilegne seg grunnleggende fysiske og tekniske ferdigheter som skal danne basis for en senere toppidrettskarriere. Undervisning og instruksjon skal utvikle utøvernes kunnskaper og holdninger til toppidrett. Basistreningen på WANG Toppidrett kan tilby topptrenere innen styrke, spenst, hurtighet, utholdenhet og turn/ koordinasjon.

En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter gir de beste muligheter til å utvikle seg som idrettsutøver.

Utholdenhet

På WANG Toppidrett Tønsberg er det egne treningsgrupper for langrenn og sykkel. Andre utholdenhetsidretter samles sammen med basisgruppa. Våre utholdenhetstrenere (Jørgen Aukland, Kristian Horntvedt, Jon Erik Knotten, Ståle Jan Frøynes, Gino van Oudenhove, Atle Pedersen, Reidar Borgersen og Fredrik Aukland) jobber med et utholenhetsprosjekt som har som mål å skape et utholdenhetsmiljø på WANG. I dag er det 35 utøvere som driver utholdenhetsidrett på WANG Tønsberg og hver tirsdag samles de til felles treningsøkt. Ved å bruke alle våre trenerressurser innen utholdenhet kan vi tilby et unikt tilbud for utøvere som ønsker å satse på utholdenhetsidretter.

Samarbeidspartnere

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En basisutøver på WANG Toppidrett kommer hovedsakelig fra klubber i Vestfold området, og øktene på WANG Toppidrett basis skal være en lærings- og utviklingsarena der utøverne får trening i grunnleggende styrke, utholdenhet, hurtighet, spenst, koordinasjon og bevegelighet som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen.

WANG Toppidrett basis vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de er medlem av. Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølging av utøveren. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og de forskjellige forbund for å ivareta oppfølgingen av utøvere på landslag.

Treningsfasiliteter

Treningene til WANG Toppidrett basis gjennomføres i Messehall A(basis/turnhall),  Greveskogen Friidrettspark, Storås skiarena og Spenst Tønsberg. Her er det gode muligheter for basisøkter og fysisk trening i treningsstudio.

Treningssamling

Hvert skoleår drar basiselevene på en ukes treningsleir. Det gjennomføres 2 treningsøkter 5 av dagene.

Treningsleiren skal øve utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.

Tidligere elever

Ask Tjøm, f. 96. roer, Ungdoms OL Kina 2014, VM u23 2014, VM u23 2015, EM 2015, VM 2016.

Marie Rønning, f. 94 seiler FX49, 4 plass i VM? EM og VM.

LITT OM VÅRE TRENERE

Sigurd Andersen, sportssjef

Bakgrunn som turner. Han har drevet aktivt med turn i 20 år. Er fortsatt aktiv som veteran og stiller i veterankonkurranser. Turntrener gjennom mange år. Trent flere herreturnere som har flere landskamper. Trener nå jenter i alderen 12-19 år i Sandefjord.

Ståle Jan Frøynes, trener

Talentutviklingsansvarlig Norges Friidrettsforbund. 30 års erfaring som trener i friidrett, primært utholdenhet.

Har friidrettens høyeste trenerutdanning.

Thomas Eftedal, trener

Mange år i Eik-Tønsberg, Sandefjord fotball, Hønefoss og FK Tønsberg. Han har vært trener i FK Tønsberg og har også bakgrunn fra friidrett.

Lars Gunnar Risa, trener

Lars Gunnar Risa bakgrunn som landslagstrener i turn og som basistrener for Olympiatoppen, i tillegg til å ha jobberfaring fra skolen, turnforbundet, idrettskretsen og flere toppklubber. Han har både lærer- og idrettsfaglig utdanning.

Bjørnar Erikstad, trener

Bjørn-Inge Pettersen, trener

Tone Gundronsen, trener

BLI MED PÅ VÅRT BASIS TEAM

Vi ser alltid etter de beste basisutøverne

VÅRE TRENERE

sigurd-bredde

Sigurd Andersen

SPORTSSJEF

Tlf: 928 68 114
E-post: siga@wang.no

sta%cc%8ale-jan-hoyde

Ståle Jan Frøynes

TRENER

Tlf: 901 41 998
E-post: sjf@wang.no

personal_eftedal_thomas

Thomas Eftedal

TRENER

Tlf: 959 72 544

E-post: effi@wang.no

lars-gunnar-hoyde

Lars Gunnar Risa

TRENER

Tlf: 990 01 091
E-post: lars.gunnar.risa@wang.no

erikstad bredde

Bjørnar Erikstad

TRENER

Tlf: 997 21 392

Tone

Tone Gundronsen

TRENER

Tlf: 977 15 44497