wangbasis

BASIS TØNSBERG

Velkommen til WANG basis

Gjennom den daglige treningen skal utøverne tilegne seg grunnleggende fysiske og tekniske ferdigheter som skal danne basis for en senere toppidrettskarriere. Undervisning og instruksjon skal utvikle utøvernes kunnskaper og holdninger til toppidrett. Basistreningen på WANG Toppidrett kan tilby topptrenere innen styrke, spenst, hurtighet, utholdenhet og turn/ koordinasjon.

En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter gir de beste muligheter til å utvikle seg som idrettsutøver.

Utholdenhet
På WANG Toppidrett Tønsberg er det egne treningsgrupper for langrenn og roing. Andre utholdenhetsidretter samles sammen med basisgruppa. Våre utholdenhetstrenere følger opp elevene individuelt og samarbeider tett med andre utholdenhetsidretter. Dette er et samarbeid med klubbtrenerne i de ulike idrettene.

Seiling
Vår seiltrener, Bjørnar Erikstad, har en økt pr uke i snitt. I sesong så er målet å være mest mulig på vannet i treningstiden. Bjørnar har også teoriøkter i vinterhalvåret med våre seilere. Bjørnar organiserer dagsamlinger med Wang Oslo slik at seilerne får hele dager på vannet. Seilerne får tilbud om en ukes samling sammen med forbund og andre skoler. Denne samlingen legges i tidsrommet februar/mars.

Svømming / triathlon
Vår svømmetrener, Maiken Bymann, har to svømmeøkter pr uke. Triathletene får tilbud om to svømmeøkter i uken sammen med våre svømmere.

Samarbeidspartnere
WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En basisutøver på WANG Toppidrett kommer hovedsakelig fra klubber i Vestfold området, og øktene på WANG Toppidrett basis skal være en lærings- og utviklingsarena der utøverne får trening i grunnleggende styrke, utholdenhet, hurtighet, spenst, koordinasjon og bevegelighet som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen.

WANG Toppidrett basis vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de er medlem av. Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølging av utøveren. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og de forskjellige forbund for å ivareta oppfølgingen av utøvere på landslag.

Treningsfasiliteter
Treningene til WANG Toppidrett basis gjennomføres i Messehall A(basis/turnhall), Greveskogen Friidrettspark, Storås skiarena og Family Sportsclub Tønsberg. Her er det gode muligheter for basisøkter og fysisk trening i treningsstudio.

 

Treningssamling
Hvert skoleår drar basiselevene på en ukes treningsleir. Det gjennomføres 2 treningsøkter 5 av dagene.

Treningsleiren skal øve utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.


Tidligere elever:
Ask Tjøm, f. 96 - Roer
Ugdoms OL Kina 2014, VM u23 2014, VM u23 2015, EM 2015, VM 2016.

Marie Rønning, f. 94 - seiler FX49
2016: 2 plass World Cup Finale Melbourne.
2017: 2 plass Europa Cup Palma, 4 plass World Cup Hyeres, 6 plass World Cup Finale Santander.

2018: 4 plass World Cup Hyeres, 1 plass EM Gdynia, 6 plass World Cup Enoshima.

2019: 4 plass Europa Cup Palma, 2 plass EM Weymouth, 2 plass prøve OL Enoshima.

LITT OM VÅRE TRENERE

Sigurd Andersen - sportssjef tekniske idretter
Sigurd har vært aktiv turner i ca 20 år på nasjonalt nivå. Trent herreturnere som har flere landskamper. Trenererfaring gjennom 20 år på forskjellige nivåer. Topptrener 1 på OLT og NIH. Trener utøvere i forskjellige idretter med fokus på spesifikk basistrening.

Mikael Flygind Larsen - sportssjef utholdenhet
Mikael er tidligere skøyteløper som har representert det norske landslaget. Spesialdistansen hans er 1000m og 1500m. Mikael har deltatt i to vinterolympiader.

Maiken Bymann - svømming.
Maiken er til daglig svømmetrener for Tønsberg svømmeklubb.

Ståle Jan Frøynes - utholdenhet
Ståle Jan har 3 år på NIH, høyeste trenerutdanning for friidrett, trener noen av Norges beste løpere, National team manager Norges friidrettsforbund, trener for ungdom i Vestfold. Er med basis 2 økter, spesielt ansvar for utholdenhets utøverne. Jobber på Wang Ung.

Reidar Borgersen - utholdenhet/sykkel
Reidar er tidligere profesjonell skøyteløper og syklist. Han har erfaring som sportssjef for Team Joker og jobber med utholdenhetselevene og spesielt syklistene på WANG.

Bjørnar Erikstad - seiling
Bjørnar har 9 NM gull, Sølv i VM 2014 + 2015, Bronse i VM 2001 + 2006 + 2019, fortsatt aktiv seiler. Trener 2 utdannet.

Thomas Eftedal - lagidrett
"Effi" spilte mange år i Eik-Tønsberg, Sandefjord fotball, Hønefoss og FK Tønsberg. Har trent FK Tønsberg. Har også bakgrunn fra friidrett.

BLI MED PÅ VÅRT BASIS TEAM

Vi ser alltid etter de beste basisutøverne

VÅRE TRENERE

sigurd-bredde

Sigurd Andersen

SPORTSSJEF TEKNISKE IDRETTER

Tlf: 928 68 114
E-post: siga@wang.no

michael-flygind-larsen

Mikael Flygind Larsen

SPORTSSJEF UTHOLDENHET

Tlf: 930 50 410
Epost: mikael.larsen@wang.no

sta%cc%8ale-jan-hoyde

Ståle Jan Frøynes

TRENER

Tlf: 901 41 998
E-post: sjf@wang.no

reidarborgersen

Reidar Borgersen

TRENER

Tlf: 415 62 871
E-post: reidar.borgersen@wang.no

personal_eftedal_thomas

Thomas Eftedal

TRENER

Tlf: 959 72 544

E-post: effi@wang.no

erikstad bredde

Bjørnar Erikstad

TRENER

Tlf: 997 21 392

Wang_Portretter_65

Maiken Bymann

TRENER

Tlf: 953 624 20