wangkampsport

KAMPIDRETT TØNSBERG

Velkommen til WANG Kampidrett

Hovedfokus for kampidrett ved WANG Toppidrett er å skape en kompetent og selvreflekterende seniorutøver i samarbeid med klubb og forbund. Treningen og undervisningen har som hovedmål å forbedre elevenes kunnskaper om og holdninger til toppidrett samt utvikle forståelse for hva som kreves for å bli en toppidrettsutøver. På treningene legges det mest vekt på kampidrettsrelevant basistrening, som styrke, hurtighet, bevegelighet, koordinasjon og kondisjon.

WANG Kampidrett tilbyr en helhetlig oppfølging av en kompetansegivende utdanning kombinert med idrett i et godt treningsmiljø. Med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter, får eleven en unik mulighet til å utvikle seg som både kampidrettsutøver og toppidrettsutøver.

Samarbeidspartnere
WANG Toppidrett startet i 2011 en kampidrettssatsning på tvers av våre fire toppidrettsgymnas i samarbeid med Norges Kampsportforbund, Norges Bokseforbund, Norges Kickboksingforbund og Norges Judoforbund. Fra 2013 er også Norges Bryteforbund med i denne samarbeid.

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En kampidrettsutøver skal bruke tiden sin på WANG Toppidrett til kampidrettsrelatert basistrening. Dette er etter forbundenes ønske, fordi det skjer ofte lite i klubbhverdagen.

Særforbundene ønsker at utøvere med ambisjoner skal velge WANG Toppidrett. Der skal de få opplæring i kampidrettsrelatert basistrening slik at når de kommer på et eventuelt landslag så besitter de basisegenskapene og treningsmengden som trengs for å komme videre. I hovedtrekk vil det si å ivareta eller begynne med nødvendig fysisk trening som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen.

WANG Kampidrett vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de konkurrerer for. Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølgingen. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og deres respektive forbund for å ivareta oppfølging og utvikling på de respektive landslagene.

Treningsfasiliteter
Treningene til WANG Toppidrett kampidrett gjennomføres i TK-hallen og Messehall A. Hver fredag trener de på Spenst treningssenter hvor det hovedsakelig trenes styrke. Vi har dermed tilgang til fullt utstyr for alle kampidretter, i tillegg til diverse utstyr for basistrening med gode muligheter for å trene styrke, utholdenhet, hurtighet, bevegelighet og koordinasjon.

Kampidrettsgruppen trener idrettsspesifikt tre ganger i uken, mandag, onsdag og fredag, fra kl 08.00 til 09.45. Disse dagene begynner elevene til fjerde time (kl. 10.45)

Treningssamling
Hvert skoleår drar kampidrettselevene fra alle 4 skole (Oslo, Fredrikstad, Tønsberg og Stavanger) på en ukes treningsleir til utlandet der de har optimal treningsmuligheter innen kampidrett. Der er det lagt opp til 2 treninger hver dag i både spesialidretten og kampidrettsrelaterte basisevner. Det er også lagt opp til sosiale aktiviteter i løpet av uken, så at alle blir godt kjent med hverandre og kan lære fra hverandre.

Treningsleiren skal trene utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.

Tidligere og nåværende elever:

William Svalestad – Bryting

5.plass i EM og 7. plass i VM, gull i Nordisk

Nora Elmrani – JKA Karate

3 NM gull, EM gull 2015

Hedda Strand – Bryting

Gull i Nordisk 2015

Anna Pedersen – Bryting

Gull i Nordisk 2015

Olav Gallis – ITF Taekwondo

EM bronse, NM gull, NM sølv

LITT OM VÅRE TRENERE

Geir Viking Vestvik, sportssjef

Geir er flere ganger norsk mester i boksing og har vært med i VM to ganger. Han er hovedtrener i TK (Tønsbergkameratene) som har fostret frem en rekke norgesmestre og landslagsutøvere. Han har i perioder vært engasjert som landslagstrener, blant annet under OL-kvalifisering og EM i 2008.  Han er nå en del av Forbundstrenergruppen til Norges Bokseforbund og var delaktig i satsingen og kvalifiseringen til OL 2016. Han er sertifisert trener via AIBA.

Lærerutdannet med idrett og pedagogikk som fordypning.

Byulent Bozo, trener

Byulent var landslagsbryter for Bulgaria og har 15 års erfaring som trener for ulike landslag. Som trener har han flere EM gull og ett VM sølv. Han er nå engasjert som hovedtrener i TK.

Raik Tietze, trener

Raik er fra Tyskland og har bl.a. vært verdensmester i Ju-Jitsu for det tyske landslaget. I tillegg til Ju-Jitsu har han også trent Karate og Judo pluss noen flere kampidretter.

Raik har Master/Hovedfag i idrettsvitenskap ved Universitet i Leipzig og spesialisert seg innen toppidrett for kampidretter. Han jobbet i Norges Kampsportforbund som Landslagstrener for Ju-Jitsu med gull, sølv og bronse medaljer fra både junior og senior EM og VM. Raik er nå ansvarlig for Talentutvikling i Norges Kampsportforbund og jobber tett sammen med landslaget i Taekwondo og Karate. I tillegg jobbet han i forskjellige prosjekter, for eksempel for NIF sin nye trenerløype og var med i prosessen for evaluering av Olympiatoppen sin Topptrener 1 og 2 utdanning.

BLI MED PÅ VÅRT KAMPIDRETT TEAM

Vi ser alltid etter de beste kampidrettsutøverne

VÅRE TRENERE

vestvik-hoyde

Geir Vestvik

SPORTSSJEF

Tlf: 934 19 940
E-post: geve@wang.no

byolent-hoyde

Byulent Bozo

TRENER

Tlf: 925 05 817
E-post: byky@wang.no

raik-tietze

Raik Teitze

TRENER

Tlf: 905 95 452
E-post: rt@wang.no