wangsykkel

SYKKEL TØNSBERG

Velkommen til WANG Sykkel

WANG Toppidretts visjon er målrettet, innholdsrik og gir et godt inntrykk av hva vi ønsker å tilby elevene våre: WANG TOPPIDRETT RÅ PÅ SKOLE-RÅ PÅ IDRETT.

WANG Toppidrett tilbyr elevene en videregående utdanning med kombinasjon av akademisk utdannelse og golfutvikling mot høyt internasjonalt nivå. Vi som trenere vil jobbe med utøvere som har vilje, råskap og mental tøffhet til å ta det neste steget på veien mot å bli en selvstendig toppidrettsutøver på et høyt

I sykkelgruppen ligger fokuset på å utvikle seg som bade syklist, elev og menneske. Vi vet at det tar tid å nå øverste nivå i sykling, og har fokus på å legge grunnlaget for en lang karriere på toppnivå. Alt fra fysisk og mental training, ernæring, taktikk og mye mer blir formidlet og lært om i de 3 årene på VGS.

En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter gir de beste muligheter til å utvikle seg som idrettsutøver.

Samarbeidspartnere
WANG Toppidrett går aktivt inn for å skape et toppidrettsmiljø i Vestfold, og er i tett dialog med de lokale klubbene Horten, Tønsberg, Sandefjord, Re og Nanset.

Sportsjefen har tett kontakt og dialog med klubben og ikke minst med landslaget. Vi er hele tiden oppdatert og har kompetanse å kunne formidle om hva som kreves å oppnå det høyeste nivå innen sykkel.

Treningsfasiliteter
Treningsmessig ligger alt til rette for å utvikle seg som syklist. Ute har vi tilgang til Norges fineste veinett for sykling, med veier som innbyr til tempo, flatt, korte og lange bakker. Inne har vi et sykkelrom med Tacx og Computrainer ruller til alle elevene, hvor vi kan styre og kontrollere intensitet for maksimal kvalitet på hver økt. Særlig i vinterhalvåret har vi stort fokus på å trene sammen med de andre idrettene, og særlig uthodenheltidrettene langrenn og roing. I Messehallen like ved bygger vi basisferdigheter sammen med de andre idrettene, på Family Sportsclub trener vi styrke eller utholdenhet, og ute trener vi løping eller langrenn.

Treningssamling
Som mange lag, både profflag og klubblag, legger vi inn en treningssamling i februar på Mallorca. Her finpusser vi formen rett før sesongstart med utetrening sammen med skolens trener i forskjellige terreng og i fint vær.

Elever

Iver Knotten (født 98)

  • Vinner av flere medaljer på NM 2016, samt seier I 3 internasjonale temporitt og sammenlagtseier I Niedersachsen Rundfahrt I Tyskland.
  • Uttatt til bade EM og VM junior 2016
  • Proffkontrakt med Team Joker Byggtorget fra 2017

Ingvild Gåskjenn (født 98)

  • Vant bla. etappe I det internasjonale rittet Assen Tour I Nederland.
  • Flere medaljer på NM 2016
  • Fast på landslaget og tat tut til bade EM og VM 2016
  • Proffkontrakt med Hitec Products fra 2017

LITT OM VÅRE TRENERE

Francisca Vivian da Silva Eriksen
Francisca har masterutdanning fra Norges Idrettshøgskole i coaching og psykologi. Hun har jobbet som trener for Asker CK og vært representant (region øst) for jenteprosjektet i regi av Norges Cyckleforbund.

Atle Pedersen, trener
Atle er tidligere proffsyklist med blant annet etappeseier I Vuelta Espagna. Meget habil syklist fortsatt med mye kompetanse innen trening og sykkelsport generelt.

BLI MED PÅ VÅRT SYKKEL TEAM

Vi ser alltid etter de beste syklistene

VÅRE TRENERE

Francisca

Francisca Vivian da Silva Eriksen

SPORTSSJEF SYKKEL

Tlf: 938 28 365
E-post: francisca.eriksen@wang.no

atle p bredde

Atle Pedersen

TRENER

Tlf: 924 90 200
E-post: atpeder2@online.no