Hopp til hovedinnhold

Nøkkelinformasjon

Toppidrett Hamar

Informasjon til elever og foresatte

Her finner du informasjon om WANG Toppidrett i Hamar.

Om inntaket

Skolens opptakskomite behandler hver søknad individuelt, og søkerne får beskjed om inntak, venteliste eller avslag i henhold til skolens inntaksreglement. I noen idretter avholdes opptaksprøver. Søkerne vil få beskjed om dette individuelt. Er det noe du lurer på rundt inntaket? Kontakt Toppidrettssjef Eirik Haugdal: eirik.haugdal@wang.no

Årets brosjyre

Her kun du lese årets brosjyre. Alt av nødvendig informasjon om idretts- og skoletilbudet finner du her.

Time-/Ukeplan

Vi prioriterer å ha en fast timeplan gjennom året. I teoretiske skolefag går elevene i klasse med andre toppidrettselever, og de kan velge mellom ulike fagkombinasjoner.

Skolerute 2023-2024

Her finner dere skoleruta

Fagtilbud

Her finner dere oversikt over fagtilbudet på WANG Hamar.

Reisen din begynner på WANG Toppidrett

WANG Toppidrett tilbyr et program for hele 26 ulike idretter og har over 60 av Norges mest kompetente trenere.

Fordi vi bryr oss om elevene våre!

Som elev på WANG Toppidrett skal du oppnå utvikling og resultater som skal åpne dører for deg videre i livet enten på idrettsbanen eller i videre studier.

Vi samarbeider tett med klubb og landslag

For å sikre en helhetlig plan rundt våre elever har trenerne også en god dialog med utøvernes ansvarlige trenere på klubb og landslag.

Over 340 treningstimer årlig

Våre elever trener årlig mellom 340–500 treningstimer i skolens regi. Treningen skjer med en trenertetthet på 6–12 elever per trener.

Møt teamet

WANG Toppidrett Hamar

Portrett av Eskil Ervik, en middelaldrende mann med et lite smil, iført blåinnrammede briller og en grå genser med glidelås, satt mot en mørkegrå bakgrunn.

Eskil Ervik

Rektor / Sportssjef skøyter

T:  948 40 009

E:  eskil.ervik@wang.no

En vennlig utseende mann med skallet hode og skjegg, iført en uformell glidelåsjakke og en skjorte med hvit krage, smiler mot et grått bakteppe. Dette er Eirik Haugdal.

Eirik Haugdal

Toppidrettssjef

T:  958 16 893

E:  eirik.haugdal@wang.no

En selvsikker kvinne med langt krøllete hår iført en Marianne Drag-hettegenser, som gir et intenst og fokusert blikk til kameraet.

Marianne Drag

Avdelingsleder Skole, Toppidrett

T:  918 40 008

E:  marianne.drag@wang.no

En smilende kvinne med langt kastanjebrunt hår og fregner, iført gull Monica Glimsdal øredobber og en grå hettegenser, mot en mørkegrå bakgrunn.

Monica Glimsdal

Rådgiver

T:  480 07 397

E:  monica.glimsdal@wang.no

En smilende kvinne med langt blondt hår, lyse øyne og en svart topp mot grå bakgrunn er Heidi Fageraas Lock.

Heidi Fageraas Lock

ADMINISTRASJONSSEKRETÆR

T:  971 32 752

E:  heidi.lock@wang.no

En smilende person iført hettegenser og t-skjorte, med et vennlig og nærgående uttrykk, mot en nøytral grå bakgrunn i Ung Hamar.

Kristian Bunkholt Nauste

IT ansvarlig/Lærer

E:  kristian.nauste@wang.no

«Wang Toppidrett ga meg muligheten til å gjennomføre videregående utdanning samtidig som jeg kunne satse fullt på idretten min. Tenk å få sitte på skolebenken sammen med andre utøvere som satser mot de samme drømmene som deg selv, både i din egen og andre idretter! Samarbeidet mellom engasjerte lærere og erfarne sportsjefer var også virkelig helt gull! Jeg opplevde en enorm vilje for å tilrettelegge slik at jeg skulle lykkes så bra som mulig på begge arenaer. Selv med mye fravær på grunn av idrett var det ingenting som stod i veien for et fullverdig vitnemål etter 3. klasse. Nå sitter jeg igjen med gode minner både fra skolegang og idrettskarriere. Fantastisk at det finnes slike løsninger!»

André Klippenberg Grindheim

Svømmer og tidligere elev WANG Hamar

Som elev ved WANG Hamar følte jeg hver dag var en unik mulighet til å utvikle meg og bli litt bedre enn det jeg var dagen før. Dette gjaldt både rent sportslig, men også på skolebenken. Grunnen til dette var engasjerte trenere med skyhøy kompetanse på sitt område, samt flinke lærere som var gode til å tilrettelegge. Både trenere og lærere var gode til å følge opp hver enkelt utøver og elev med utvikling i fokus. Med andre ord gjorde Wang det mulig for at jeg kunne prestere maksimalt på og utenfor banen, samt at jeg som avgangselev i 2021 var godt nok rustet til å både kunne studere og satse videre på veien mot å bli en toppidrettsutøver. Jeg er både stolt og føler meg ekstremt privilegert som fikk muligheten til å gå på det jeg mener er verdens beste videregående skole, WANG. Det er ingen tvil om at Wang lever opp til sitt motto: «Rå på skole - rå på idrett»!

Susanne Liberg Amundsen

Håndball, tidligere elev WANG Hamar

Elev ved WANG Toppidrett Hamar 2015-2017. Vant Gull i Lagtempo menn og bronse på 5000m under Vinter-OL 2022.

Hallgeir Engebråten

Landslagsløper skøyter og tidligere elev WANG Hamar

En glad fotballspiller, Julie Blakstad, i svart og hvit trøye, feirer triumferende med knyttnevepumpe og et lyst smil.

Julie Blakstad

Landslagsspiller fotball og tidligere elev WANG Hamar WANG ga meg en unik mulighet til å kombinere skolegang med toppidrett. Utdanning har alltid vært viktig for meg, og noe jeg har ønsket å prioritere. Gjennom WANG fikk jeg muligheten til å videreutvikle meg som fotballspiller samtidig som jeg kunne forberede meg på høyere utdanning ved at jeg fikk ta full studiekompetanse. Skolen sørget for god tilrettelegging av hverdagen, slik at vi kunne trene, spille kamper og dra på samling uten å miste for mye av undervisningen og samtidig fullføre på normal tid (3år). For meg var dette helt essensielt og bidro til at jeg kunne utvikle meg som fotballspiller, men også som menneske. Jeg er veldig takknemlig for at jeg hadde flinke lærere og trenere som bidro til at mine tre år på WANG ble minneverdige. Jeg lærte mye underveis samtidig som jeg hadde det veldig artig!
Markus Røhnebæk Stensrud - Ishockey

Markus Røhnebæk Stensrud

Ishockey, Tidligere elev WANG Ung Hamar og WANG Toppidrett Hamar Jeg valgte WANG fordi jeg anså det som det beste alternativet når det gjaldt å kombinere skole og hockey. Det beste med WANG er at skolen tilpasser seg bra for at man skal kunne kombinere mye trening med skole. Miljøet på WANG er bra siden man er omringet av medelever som er villig til å gjøre det lille ekstra for å oppnå toppkarakterene de er ute etter.

Er det noe du lurer på rundt inntaket?

Her finner du oss

Kornsilovegen 54
2316 Hamar

E-post

hamar@wang.no

Sentralbord

948 40 009 Ansatte