wangutholdenhet

UTHOLDENHET ROMERIKE

Velkommen til WANG Utholdenhet

WANG Toppidrett er en skole for utøvere som ønsker å kombinere et studiespesialiserende utdanningsprogram på videregående skole med målrettet satsing innen egen idrett. Utholdenhetsgruppen består av utøvere på høyt nasjonalt nivå i landeveisykkel, terrengsykling, skiskyting, orientering og friidrett. Flere av utholdenhetselevene er også aktive på kryss av de nevnte kondisjonsidrettene.

Hovedfokus for utholdenhetsutøvere ved WANG Toppidrett er individuell løper utvikling i samarbeid med klubb og forbund. På treningene legges det mest vekt på å utvikle den totale treningsforståelsen med individuell teknikk, treningsplanlegging og fysisk trening som det viktigste.

En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter gir de beste muligheter til å utvikle seg som utholdenhetsutøver.

Samarbeidspartnere

Utholdenhet samarbeider tett med utøvernes respektive klubber, krets og særforbund. Innholdet i treningene planlegges i samarbeid med klubbtrener tidlig i hvert semester. Den enkelte trener og utøver får jevnlig rapporter/feedback og informasjon om trenings- og prestasjonsutviklingen.

Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne ved de fire særforbundene for å ivareta utøveroppfølging på landslag. Det foreligger også en samarbeidsavtale mellom WANG Toppidrett og Norges skiskytterforbund for « … å legge godt til rette for å kombinere satsing på skiskyting med videregående utdanning for å sikre fremtidig rekruttering til skiskyting og NSSFs landslag».

 

Treningsfasiliteter

Treningene til WANG Toppidrett utholdenhet gjennomføres i og rundt Lørenskog med SNØ hallen som utgangspunkt. Vinteridrettene kan benytte seg av skiløyper året rundt inne i SNØ. I tillegg har vi tilgang til Sportitude treningsstudio for styrketrening. Orientering benytter også innendørstrening på Bislett.

Treningssamling

Hvert skoleår drar utholdenhetselevene på en felles barmarksamling.

I tillegg har vi en snøsamling for skiskytterne i løpet av skoleåret som er tilpasset etter skisesongen. Orientering og terrengsykkel har en utenlandssamling i løpet av vinterhalvåret, orientering samarbeider med Norges orienteringsforbund på sin samling.

BLI MED PÅ VÅRT UTHOLDENHETS TEAM

Vi ser alltid etter de beste utøverene