wangfriidrett

FRIIDRETT OSLO

Velkommen til WANG Friidrett
Friidrettsprogrammet

Fridrettslinjen på WANG følger skolens overordnede mål.

"WANG utvikler elever til Olympiatoppen utøverstipend og idrettens høyeste nivå"

For å oppnå disse mål følger friidrettslinjen følgende metode:

1. Sammen med klubber optimalisere treningshverdagen

2. Levere trening som ruster elevene til en toppidrettskarriere.

WANG friidrettselever som har mottatt Olympiatoppstipend:

Ida-Louise Øverland
Markus Rooth
Vegard Dragsund Sverd
Isabelle Pedersen
Nadia Akpana Assa
Ezinne Okparaebo
Eivind Henriksen
Vladimir Vukicevic
Sondre Guttormsen

TRENING

Ukeplanen er laget slik at i bunn er det basistrening som er det grunnleggende. For at en skal kunne øke treningsbelastningen som senior trenger en et grunnlag. Ungdomsårene i videregående alder er da en ønsker å ha fokus på basis og tekniske ferdigheter. Med dette som bakteppe vil treningen på WANG friidrett ha fokus på basis og tekniske ferdigheter.

Erfaringsmessig er det de som har helhet i uken som får progresjon. Med helhet menes det som skjer på WANG Toppidrett og i klubben følger en rød tråd

Treningsfasiliteter

For å lette logistikken til og fra trening har friidrettslinjen valgt løsninger som forenkler en hektisk hverdag. Følgende fasiliteter benyttes til trening: Frognerparken, Magnat Center, Vallhall arena, Bærum Idrettspark, Bislett Stadion og WANG Treningssenter.

Ukeplan friidrett

ukeplan friidrett

Ukeplan mellom- og langdistanse

Ukeplan mellom og langdistanse
Inntakskrav friidrett

Inntakskrav for friidrett finner du her.

TRENINGSSAMLING

WANG friidrett reiser hver høst på samling til varmere strøk.
FriidrettTreningsamling1

LITT OM VÅRE TRENERE

John Ertzgaard, sportsjef

John Ertzgaard har jobbet på WANG Toppidrett Oslo siden 2002. Han har vært sportssjef for basislinjen og er nå ansvarlig for friidrettslinjen. Ertzgaard har selv vært friidrettsutøver på internasjonalt nivå. Han kan skilte med blant annet tittelen U23 europamester på 200m og Olympier. John Ertzgaard jobber også som Idrettslig leder i Idrettsklubben Tjalve. Han er også medlem i Toppidrettsutvalg til i Norges Friidrettsforbund.

Leif Olav Alnes, trener (i permisjon)

Leif Olav Alnes er Norges mest meritterte friidrettstrener. Han har gjennom sine utøvere vunnet ett tosifret antall internasjonale medaljer. Det som gjør denne statistikken imponerende er at den strekker seg over flere generasjoner. I dag er Alnes også trener for verdensmesteren Karsten Warholm. Alnes har selv vært sprinter på nasjonalt juniornivå.

Årets trener
Prisen tildeles den treneren (eller coach/støtteperson) som det siste året har vist fremragende kvaliteter som coach/trener, og som har oppnådd svært gode resultater, fortrinnsvis internasjonalt, gjennom sitt arbeid med prestasjonsutvikling.
Leif Olav Alnes ble under Idrettsgallaen 2018 kåret til årets trener

Dan Simion, trener

Dan Simion var i sin tid Steinar Hoen´s personlige trener, et samarbeid som resulterte til EM-gull i høyde. Idag har Simion hovedansvaret for et av Norges fremste hoppgruppe. Simion er blant de fremste hopptrenerne i Norge. Simion har selv vært tresteghopper på høyt europeisk nivå

Andreas Thorkildsen, trener

Den tidligere spydkasteren Andreas Thorkildsen er eneste nordmann som er dobbelt Olympisk mester i friidrett. Han er også trolig norges største friidrettsutøver gjennom tidene og kan skilte med 10 internasjonale medaljer. Thorkildsen begynte å jobbe på WANG Toppidrett i 2018 og er friidrettslinjens siste tilskudd til trenerstaben.

Eirik Røe, trener

Eirik Røe har jobbet som trener i videregående skole og på klubbnivå siden 2010. Han har erfaring som trener for utøver som har konkurrert i sprint/hekk, hoppøvelsene og i mangekamp. Eirik har utdanning som fysioterapeut og har en mastergrad i Bevegelsesvitenskap.

Stian Andersen, trener

Stian Andersen er tidligere mangekjemper og kulestøter. Han har vunnet NM gull i kulestøt fire ganger og flere medaljer i nordiske landskamp. I dag er Andersen ansatt i Friidrettsforbundet som kretsleder for Oslo og Akershus friidrettskrets. Stian leder også  kast prosjektene i Oslo og Akershus.

TIDLIGERE ELEVER:

WANG friidrett har hatt mange elever som har nådd langt på nasjonalt og europeisk nivå. Flere har også strukket seg globalt og en håndfull til Olympisk nivå. Under skisseres tidligere elever som har deltatt i Olympiske leker. Det som skiller disse utøverne etter videregående alder er evnen å tåle større mengder trening.

-Isabell Pedersen
-Ezinne Okparaebo
-Christina Vukicevic Demidov
-Eivind Henriksen
-John Ertzgaard

 

BLI MED PÅ VÅRT FRIIDRETT TEAM

Vi ser alltid etter de beste friidrettsutøverne

VÅRE TRENERE

John Ertzgaard 2020

John Ertzgaard

SPORTSSJEF

Tlf: 928 99 929
E-post: je@wang.no

leifovealnes

Leif Olav Alnes

TRENER (i permisjon)

E-post: loa@wang.no

dansimion

Dan Simion

TRENER

Tlf: 412 64 211
E-post: ds@wang.no

AndreasThorkilsen

Andreas Thorkildsen

TRENER

E-post: a_thorkildsen@yahoo.no

Eirik Røe

Eirik Røe

TRENER

telefon: 906 32 141
E-post: eirik.roe@wang.no

Stian Andersen friidrett

Stian Andersen

TRENER

telefon: 924 57 042
E-post: s.andersen@wang.no

Anker Thompsen

Anker Frithjof Thomsen

TRENER

telefon: 906 18 722
E-post: ath@wang.no