Hopp til hovedinnhold

Informasjon

WANG Toppidrett Hamar - Basis

Velkommen til WANG Basis

Basis består av en treningsgruppe på tvers av idretter. Her kan utøverne fokusere på å utvikle sine basisferdigheter og dermed fokusere mer spesifikt på egen idrett i klubbregi. Gjennom den daglige treningen skal utøverne tilegne seg grunnleggende fysiske og tekniske ferdigheter som skal danne basis for en senere toppidrettskarriere. Undervisning og instruksjon skal utvikle utøvernes kunnskaper og holdninger til toppidrett.

Litt om våre trenere

Ved å trykke på les mer vil du finne mer informasjon om våre trenere.

Samarbeid

WANG er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. Utøvere på basislinjen ved WANG Toppidrett kommer fra ulike idretter. Felles for alle er at de satser hardt på sin idrett. De kommer fra ulike klubber i hele regionen. Øktene på WANG Toppidrett skal være en lærings- og utviklingsarena der utøverne jobber med styrkeinnlæring, coretrening, koordinasjon og annen nødvendig fysisk trening som det enten er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen. I tillegg jobbes det med en bevisstgjøring og skolering av utøverne i forhold til hva som kreves av dem for å utvikle seg videre. WANG Toppidrett vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de representerer. Sportssjef og trenere søker derfor å ha løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølgingen.

Time-/Ukeplan

Vi prioriterer å ha en fast timeplan gjennom året. I teoretiske skolefag går elevene i klasse med øvrige idretter. Timeplanen starter med trening for alle elever kl. 08.00 hver mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Morgentrening gjør at elevene er opplagte til en effektiv skoledag, samtidig som de blir fysisk restituert til eventuell treningsøkt etter skoletid.

Treningssamlinger

Hvert skoleår drar basiselevene på en ukes treningsleir. I løpet av uken trenes det to ganger per dag og i tillegg er det sosiale aktiviteter. Treningsleiren skal øve utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.

Møt teamet

WANG Toppidrett Hamar - Basis

En vennlig utseende mann med skallet hode og skjegg, iført en uformell glidelåsjakke og en skjorte med hvit krage, smiler mot et grått bakteppe. Dette er Eirik Haugdal.

Eirik Haugdal

Toppidrettssjef

T:  958 16 893

E:  eirik.haugdal@wang.no

Lars Jørgen Fjeld, Sportssjef Apparatturn

Lars Jørgen Fjeld

Sportssjef Apparatturn

T:  905 91 562

E:  lars.fjeld@wang.no

Portrett av Eskil Ervik, en middelaldrende mann med et lite smil, iført blåinnrammede briller og en grå genser med glidelås, satt mot en mørkegrå bakgrunn.

Eskil Ervik

Rektor / Sportssjef skøyter

T:  948 40 009

E:  eskil.ervik@wang.no

Fasiliteter

Nedenfor finner dere litt informasjon om de forskjellige fasilitetene vi bruker på WANG

Noe av det viktigste for meg på WANG, var hvor mye lettere det ble å trene. Med så mye trening i skoletiden, så er det lettere å finne tid til å gjøre skolearbeid på ettermiddagen. Det gav meg mer overskudd som utøver, slik at jeg kunne prestere bedre både i idretten og på skolen.

Petter Ellingsbø

Triatlet og tidligere elev WANG Hamar

Susanne Liberg Amundsen, WANG Toppidrett Håndball

Susanne Liberg Amundsen

Håndball, Tidligere elev WANG Hamar Som elev ved WANG Hamar følte jeg hver dag var en unik mulighet til å utvikle meg og bli litt bedre enn det jeg var dagen før. Dette gjaldt både rent sportslig, men også på skolebenken. Grunnen til dette var engasjerte trenere med skyhøy kompetanse på sitt område, samt flinke lærere som var gode til å tilrettelegge. Både trenere og lærere var gode til å følge opp hver enkelt utøver og elev med utvikling i fokus. Med andre ord gjorde Wang det mulig for at jeg kunne prestere maksimalt på og utenfor banen, samt at jeg som avgangselev i 2021 var godt nok rustet til å både kunne studere og satse videre på veien mot å bli en toppidrettsutøver. Jeg er både stolt og føler meg ekstremt privilegert som fikk muligheten til å gå på det jeg mener er verdens beste videregående skole, WANG. Det er ingen tvil om at Wang lever opp til sitt motto: «Rå på skole - rå på idrett»!
En svømmer, André Klippenberg Grindheim, tar en hvil ved kanten av et innendørs svømmebasseng, med baner strukket ut bak seg, klar for neste runde.

André Klippenberg Grindheim

Svømmer, tidligere elev WANG Hamar «Wang Toppidrett ga meg muligheten til å gjennomføre videregående utdanning samtidig som jeg kunne satse fullt på idretten min. Tenk å få sitte på skolebenken sammen med andre utøvere som satser mot de samme drømmene som deg selv, både i din egen og andre idretter! Samarbeidet mellom engasjerte lærere og erfarne sportsjefer var også virkelig helt gull! Jeg opplevde en enorm vilje for å tilrettelegge slik at jeg skulle lykkes så bra som mulig på begge arenaer. Selv med mye fravær på grunn av idrett var det ingenting som stod i veien for et fullverdig vitnemål etter 3. klasse. Nå sitter jeg igjen med gode minner både fra skolegang og idrettskarriere. Fantastisk at det finnes slike løsninger!»

Er det noe du lurer på rundt inntaket?

Her finner du oss

Kornsilovegen 54
2316 Hamar

E-post

hamar@wang.no

Sentralbord

948 40 009 Ansatte