Hopp til hovedinnhold

Norges Golfforbund har sammen med WANG Toppidrett en toppidrettssatsning for unge utøvere.

Skolene i Oslo, Fredrikstad, Tønsberg og Stavanger inngår i denne satsningen. Sportssjefene i golf ved de respektive skolene står for opplegget, og er kvalitetssikret i samarbeid med Norges Golfforbund. WANG Toppidrett sikrer golfelevene et helhetlig skole- og treningstilbud. Sentralt i satsningen er golfforbundets filosofi for å utvikle toppgolfere.

WANG Toppidrett Golf har definerte satsningsområder innen golf (putting, nærspill, fysisk trening og spillestrategi) som blir vektlagt ekstra, både når det gjelder undervisning av elevene og utvikling av trenerne.

Treningstilbudet omfatter fire morgenøkter i uken, treningssamling i utlandet på gress i vinterhalvåret samt regelmessige samlinger på tvers av skolene. I tillegg arrangerer vi en internturnering mellom skolene i vårterminen. Det er et utstrakt samarbeid mellom Wangskolene, men elevene vil forbli i sine respektive klubber. Vårt treningstilbud er et supplement til det som foregår i klubbregi. Målsetningen er å utvikle toppgolfere basert på en sunn toppidrettskultur. Treningen ved WANG utgjør ca. 350 - 400 timer i året.  

Samarbeidspartnere

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. WANG Toppidrett golf skal være en lærings- og utviklingsarena der utøverne får kunnskap om de 5 prosessene:

  • Teknisk
  • Strategisk
  • Mentalt
  • Fysisk
  • Sosialt

Vi jobber med å utvikle hele mennesket!

For å sikre en helhetlig oppfølgning rundt våre elever har trenerne en tett dialog med utøvernes ansvarlige trenere på klubb og landslag. I 2016 inngikk WANG og Norges Golfforbund en samarbeidsavtale som skal sikre at utøverne får best mulig forutsetninger for å utvikle seg.

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til de lokale golfklubbene. I all hovedsak Stavanger og Sola. Øktene skal være en lærings- og utviklingsarena der utøverne får terpet på grunnleggende tekniske ferdigheter. WANG Toppidrett står for brorparten av den fysiske treningen som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen. Den fysiske treningen blir hovedfokuset i vintermånedene.

Nøkkelinformasjon

Golf Stavanger

Treningssamling

I løpet av skoleåret arrangeres det to utenlandssamlinger og 6-8 heldagssamlinger. Den ene samlingen er en storsamling over to uker der alle fire WANG skolene er sammen på samling. Her arrangeres det I tillegg til masse trening en todagers slagturnering (WANG-mesterskapet), nærspillmesterskap og puttemesterskap. Den andre samlingen er en 7-10 dagers samling for den enkelte skole. Heldagssamlinger består av dagssamlinger jevnt fordelt over hele året.

Treningsfasiliteter

Treningene til WANG Toppidrett foregår i gode fasiliteter. Lokalt legges treningene til Stavanger Golfklubb, Sola golfklubb, samt golferne gjør den fysiske biten på High5 Performance.

Møt teamet

WANG Toppidrett Stavanger Golf

Smilende skallet mann med et vennlig uttrykk mot nøytral bakgrunn, kjent som Henning Lindanger.

Henning Lindanger

Sportssjef Golf

T:  91624040

E:  henning.lindanger@wang.no

En mann med barbert hode og et snev av et smil, iført en svart topp, poserer for et hodeskudd mot en lysegrå bakgrunn.

Are Friestad

Trener

T:  47011308

E:  are.friestad@wang.no

Fasiliteter og Reisemål

Exempel på reisemål og fasiliteter, lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Født i 1997 og er Norges beste golfspiller gjennom tidene. Viktor er topp 10 i verden med seier i US Amateur (2018), 5 seire på PGA Tour og 2 seire på Europa Tour. Ryder Cup medlem (2021 og 2023).

Viktor Hovland

Profesjonell golfer, tidligere elev på WANG

En golfspiller i blå skjorte, identifisert som PGA Tour-stjernen Viktor Hovland, ser intenst på banen til skuddet sitt på en solskinnsdag.

Viktor Hovland

Tidligere elev Født i 1997 og er Norges beste golfspiller gjennom tidene. Viktor er topp 10 i verden med seier i US Amateur (2018), 5 seire på PGA Tour og 2 seire på Europa Tour. Ryder Cup medlem (2021 og 2023).

Er det noe du lurer på rundt inntaket?

Her finner du oss

Gunnar Warebergs gate 5
4021 Stavanger

E-post

stavanger@wang.no

Sentralbord

51 84 07 00 Ansatte