Hva er basistrening?

Gjennom den daglige treningen skal utøverne tilegne seg grunnleggende fysiske og tekniske ferdigheter som skal danne basis for en senere toppidrettskarriere. Undervisning og instruksjon skal utvikle utøvernes kunnskaper og holdninger til toppidrett. Basistreningen på WANG Toppidrett kan tilby topptrenere innen styrke, spenst, hurtighet, utholdenhet og turn/ koordinasjon.

Våre basis tekniske idretter

Seiling

Vår seiltrener, Bjørnar Erikstad, har en økt pr uke i snitt. I sesong så er målet å være mest mulig på vannet i treningstiden. Bjørnar har også teoriøkter i vinterhalvåret med våre seilere. Bjørnar organiserer dagsamlinger med Wang Oslo slik at seilerne får hele dager på vannet. Seilerne får tilbud om en ukes samling sammen med forbund og andre skoler. Denne samlingen legges i tidsrommet februar/mars.

Svømming / triathlon

Vår svømmetrener, Maiken Bymann, har to svømmeøkter pr uke. Triathletene får tilbud om to svømmeøkter i uken sammen med våre svømmere.

Samarbeidspartnere

WANG Toppidrett er en samarbeidspartner til utøvernes klubbhverdag. En basisutøver på WANG Toppidrett kommer hovedsakelig fra klubber i Vestfold området, og øktene på WANG Toppidrett basis skal være en lærings- og utviklingsarena der utøverne får trening i grunnleggende styrke, utholdenhet, hurtighet, spenst, koordinasjon og bevegelighet som det er vanskelig å få gjort tilstrekkelig i klubbhverdagen. WANG Toppidrett basis vet og erkjenner at utøverne tilhører klubbene de er medlem av. Sportssjef og trenere har derfor løpende dialog med klubbene for å ivareta oppfølging av utøveren. Sportssjef og trenere har også løpende dialog med landslagstrenerne og de forskjellige forbund for å ivareta oppfølgingen av utøvere på landslag.

Nøkkelinformasjon

Toppidrett Basis

Treningsfasiliteter

Treningene til WANG Toppidrett basis gjennomføres i Messehall A(basis/turnhall), Greveskogen Friidrettspark, Storås skiarena og Family Sportsclub Tønsberg. Her er det gode muligheter for basisøkter og fysisk trening i treningsstudio.

Treningssamling

Hvert skoleår drar basiselevene på en ukes treningsleir. Det gjennomføres 2 treningsøkter 5 av dagene. Treningsleiren skal øve utøverne i å være på leir, i tillegg til at det er en sosial happening i løpet av skoleåret. Treningsleiren gjør det mulig å oppleve utøverne tett i en uke og dermed få et nærmere innblikk i «hele» utøveren.

Våre trenere

Møt Teamet

Sigurd Andersen

SPORTSSJEF TEKNISKE IDRETTER

T:  928 68 114

E:  siga@wang.no

Thomas Eftedal

Trener Lagidrett

T:  959 72 544

E:  effi@wang.no

Bjørnar Erikstad

Trener

T:  997 21 392

Her finner du oss

Grenaderveien 11
3122 Tønsberg

E-post

tonsberg@wang.no

Sentralbord

97 71 54 44 Ansatte