Hopp til hovedinnhold

Leif Nordli, sportssjef fotball jenter

Leif er vår sportssjef og en av trenerne for fotball jenter. Han har som spiller bak seg tolv sesonger i norsk Toppfotball, (to øverste divisjoner) mellom 1987 og 1998. Han var seriemester med Rosenborg i 1990, og spilte fire sesonger i Tippeligaen med HamKam fra 1992-1995. Han har trenerutdanning med UEFA A-lisens i fotball fra 2018, grunnfag kroppsøving fra lærerskolen på Hamar og Olympiatoppens Trenere i utvikling-kurs.

Leif har trenererfaring fra HamKam junior i to perioder, Ottestad Fotball på alle nivåer, og HIL i 3.div, i perioden 1999-2016. Han har vært engasjert i Indre Østland fotballkrets som sonetrener, kretslagstrener, og en periode som trenermentor i kretsen for oppfølging av sone- og kretstrenere. Leif har jobbet som gymlærer i 19 år på Ottestad Ungdomsskole inntil han startet som lærer og trener på WANG Hamar i 2016. Leif har vært hovedtrener for FL Fart i Toppserien og 1.divisjon.

Leif har et brennende engasjement for å gi jenter de samme mulighetene som gutter til å nå målene og drømmene sine innenfor fotball. Derfor er han ivrig etter å være med på å skape en kultur der det også for jenter er lov til å ønske å bli best gjennom et profesjonelt opplegg som Wang Toppidrett Hamar er, en skole som legger til rette for å satse på både skole og idrett.


Håkon Fosserud, fysisk trener

Håkon er ansvarlig for fysisk trening for WANG Hamar fotball jenter i tillegg til å være idrettsansvarlig på WANG Ung Hamar. Han har generell trenerkompetanse, men med et økt fokus på Basistrening, mage/rygg/core (trening av kjernemuskulatur) og kondisjonstrening. Han har fokus på relasjonsbygging og tillit for best mulig treningsfremgang og måloppnåelse hos hvert enkelt individ.

 ”Jeg er opptatt av at individet/eleven skal se og forstå «helheten» rundt trening og utdanning. Hvordan bli den beste utgaven av seg sjøl - 24 timersutøveren”. 

Håkon har en 4-årig høgskoleutdanning bestående av faglærerutdanning i kroppsøving (Bachelor) samt ett år med natur og miljøfag ved Høgskolen i Hedmark, avd. Elverum. Han har jobbet som sportslig leder på Espern treningssenter på Hamar. Håkon har selv vært elev ved WANG Toppidrett Oslo.

Håkon er også fysisk trener for HamKam kvinner elite sitt A-lag i 2.divisjon, og har ansvaret for det fysiske opplegget der. Håkon er meget dedikert i sitt arbeid, og har i tillegg et fantastisk godt humør som sprer glede også i de hardeste øktene.


Inger Ane Hole, trener

Inger Ane har spilt 10 sesonger for Trondheims-Ørn (nå Rosenborg) i Toppserien. Hun har et seriesølv og to cup-sølv med seg i bagasjen. Til sammen ble det nesten 300 kamper i den øverste divisjonen i Norge. I tillegg til spill i toppserien har Inger Ane spilt på U19- U23- og A-landslaget. Totalt ble det 30 U-landskamper og 7 A-landskamper. Inger Ane hadde etter hvert en sentral rolle i Trondheims-Ørn og hun har spilt sammen med profilerte spillere som Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen.

Da Inger Ane flyttet til Hamar i 2016 var hun tilbake i fotballkretsen hun startet, da hun er opprinnelig fra Lesja. Hun har bidratt i FL Fart både som spiller og trener. Erfaringen Inger Ane har skaffet seg gjennom mange år i toppfotballen kommer godt med i arbeidet med unge spillere.

I tillegg til å spille fotball studerte Inger Ane på NTNU i Trondheim. Hun er lektor i realfag med master i biokjemi. Derfor, i tillegg til å møtes på fotballbanen, vil mange møte Inger Ane i klasserommet på WANG. Hun har hovedansvaret for kjemi på skolen og underviser i kjemi og matte.


Nathan Flight, trener

Nathan er en av fotballtrenerne våre, og er også hovedtrener for Ham Kam Kvinner Elite. Han har UEFA-kurs og kompetanse i videoanalyse og lederskap. I tillegg til disse fotballspesifikke kursene, har Nathan en BSc (hons) i idrett og psykologi fra Abertay University i Skottland.

Gjennom 10 år som trener på ulike nivåer har Nathan mye erfaring innen identifiseringen av hver enkelt spillers utviklingsprosess. Han jobber med å tilrettelegge utviklingstrappen, slik at den er tilpasset den enkelte utøvers behov og utvikling.

Han har jobbet i den skotske Toppserien med Forfar Farmington Kvinner fra 2017 til 2019. Der har han hatt forskjellige roller som assistenttrener, utviklingssjef og hovedtrener. Han har også jobbet på kvinnesiden med spillerutvikling, fotballutvikling og talentidentifisering med det skotske Fotballforbundet fra 2017 til 2020. I tillegg har han jobbet som videoanalyse-ansvarlig med herrelaget Falkirk FC.

I 2020 fikk Nathan muligheten til å flytte til Norge og bli med Klepp Elite som assistenttrener og hovedtrener for Klepp Akademiet. Dette var hans første erfaring med norsk fotball og Toppserien. Etter to år i Klepp signerte han med Kolbotn som toppspillerutvikler og hovedtrener for klubbens rekruttlag, og fra sommeren 2022 jobbet han som utviklingssjef. I desember 2022 signerte han som den første hovedtreneren for HamKam Kvinner Elite.

Nathan er veldig opptatt av individuell spillerutvikling og jobber for å gi spillerne de beste mulighetene til å utvikle seg.


Rolf Høgmo, keepertrener

Rolf har landets høyeste keepertrenerutdannelse gjennom NFF (UEFA PRO-lisens). I tillegg har han vært keepertrener på yngre landslag i 9 år. Han jobber til daglig i HamKam Toppfotball og HamKam Yngres.

Han har tidligere jobberfaring fra LSK og FFK. Rolf har en meget god tilnærming til keeperne han har ansvaret for. Det er tett oppfølging i et miljø preget av terping av detaljer for å ta det neste steget som keeper.

Rolf ser alle sine keepere og skaper en god relasjon til den enkelte som er vesentlig for å utvikle den neste toppkeeperen.