wanglangrenn

LANGRENN TØNSBERG

Velkommen til WANG Langrenn

Hovedfokus for langrenn ved WANG Toppidrett er individuell utvikling i samarbeid med klubbene. På treningene legges det mest vekt på å utvikle de viktigste faktorene i langrenn; utholdenhet, styrke og teknikk. Vi jobber med et langsiktig utviklingsfokus for å øke den totale treningsforståelsen. En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter gir de beste muligheter til å utvikle seg som langrennsløper.

Samarbeidspartnere

På WANG Toppidrett er vi opptatt av et godt samarbeid med skiklubbene. Treningsplanen utarbeides i samråd med klubbtrenerne for å samkjøre klubbtreninger og skoletreninger. På denne måten sikrer vi totalbelastningen for hver utøver.  Våre trenere er også faglig samtalepartner for klubbene. Vi ønsker å utvikle langrennsmiljøet i Vestfold for å fremme toppløpere på sikt.

 Treningsfasiliteter

Om høsten foregår treningene i fantastiske barmarksområder på Eik, Slagendalen og Åsane. Området er først og fremst kjent for unike rulleskimuligheter. I tillegg har vi nær tilknytning til idrettshaller, styrketreningsrom og friidrettsbane. Vi reiser også jevnlig til Konnerud for å benytte rulleskiløypa der.

På vinterstid har vi kanskje Norges beste kunstsnøanlegg i Stokke. Dette gir skimuligheter fra tidlig desember til påske. Før hver treningsøkt på WANG er løypene nykjørte etter ønske fra vår treningsgruppe.

Treningssamling

Vi har et mål om å utvikle toppløpere og fokuset på samlingene er at utøverne skal ”lære å gjennomføre gode treningssamlinger”. På samlingene jobber vi mer med teknikk og det er rom for individuelle samtaler. Samlingene er planlagt i god tid og i samarbeid med klubbtrenerne. Wang langrenn Tønsberg tilbyr 30 samlingsdøgn.

 Tidligere elever:

Aksel Rosenvinge (født 95)
Jr.NM Nes sprint fristil 2015: 2.plass. Ungdoms OL sprint fristil 2013: 1.plass

Stian Christoffersen (født 96)
Medaljer jr NM. I dag med på Team Telemark

LITT OM VÅRE TRENERE

Kristian Horntvedt, sportssjef

Kristian er tidligere landslagsutøver i langrenn. I sin aktive karriere har Kristian 2 gull fra junior VM, 5 gull fra Junior NM og sølv fra senior NM. Ved siden av jobben som sportssjef i langrenn underviser Kristian i historie på Wang. I tillegg jobber Kristian for langløpslaget Team Santander.

Barbro Kvaale, trener

Barbro er fortsatt aktiv langrennsløper på toppnivå og har som mål å komme til VM i Seefeldt i sprint.

 

Jørgen Aukland, trener

Jørgen er tidligere profesjonell langrennsløper med blant annet seier i Vasaloppet og Marcialonga.

BLI MED PÅ VÅRT LANGRENN TEAM

Vi ser alltid etter de beste langrennsløperne

VÅRE TRENERE

2stc-horntvedt-kristian

Kristian Horntvedt

SPORTSSJEF

Tlf: 902 06 756
E-post: krh@wang.no

barbro

Barbro Kvaale

TRENER

Tlf: 971 42 779
E-post: barbro.kvaale@wang.no

jørgen høyde

Jørgen Aukland

TRENER

Tlf: 412 39 705
E-post: jorgen.aukland@wang.no