wanglangrenn

LANGRENN TØNSBERG

Velkommen til WANG Langrenn

Hovedfokus for langrenn ved WANG Toppidrett er individuell utvikling i samarbeid med klubbene. På treningene legges det mest vekt på å utvikle de viktigste faktorene i langrenn; utholdenhet, styrke, hurtighet og teknikk. Vi jobber med et langsiktig utviklingsfokus for å øke den totale treningsforståelsen. En helhetlig oppfølging av skole og idrett i et godt treningsmiljø, med kvalifiserte trenere og gode treningsfasiliteter gir de beste muligheter til å utvikle seg som langrennsløper.

Samarbeidspartnere

På WANG Toppidrett er vi opptatt av et godt samarbeid med skiklubbene. Treningsplanen utarbeides i samråd med klubbtrenerne for å samkjøre klubbtreninger og skoletreninger. På denne måten sikrer vi totalbelastningen for hver utøver.  Våre trenere er også faglig samtalepartner for klubbene. Vi ønsker å utvikle langrennsmiljøet i Vestfold for å fremme toppløpere på sikt.

Treningsfasiliteter
Om høsten foregår treningene i fantastiske barmarksområder på Eik, Slagendalen, Storås og Åsane. Området er først og fremst kjent for unike rulleskimuligheter. Rulleskiløypa i Storås blir benyttet jevnlig og har gitt oss et nytt løft. I tillegg har vi nær tilknytning til idrettshaller, styrketreningsrom og friidrettsbane.

På vinterstid har vi kanskje Norges beste kunstsnøanlegg i Stokke. Dette gir skimuligheter fra tidlig desember til påske. Før hver treningsøkt på WANG er løypene nykjørte etter ønske fra vår treningsgruppe.

Langrennselevene får også tilbud om individuell oppfølging hva gjelder treningsplanlegging og treningsdagbok.

Treningssamling
Vi har et mål om å utvikle toppløpere og fokuset på samlingene er at utøverne skal ”lære å gjennomføre gode treningssamlinger”. På samlingene jobber vi mer med teknikk og det er rom for individuelle samtaler. Samlingene er planlagt i god tid og i samarbeid med klubbtrenerne. Wang langrenn Tønsberg tilbyr 20 samlingsdøgn.

LITT OM VÅRE TRENERE

Kristian Horntvedt, sportssjef
Kristian er tidligere landslagsutøver i langrenn. I sin aktive karriere har Kristian 2 gull fra junior VM, 5 gull fra Junior NM og sølv fra senior NM. Ved siden av jobben som sportssjef i langrenn underviser Kristian i historie, geografi og samfunnsfag på Wang. I tillegg jobber Kristian for langløpslaget Team Ragde Eiendom.

Jørgen Aukland
Tidligere langrennsløper fra Tønsberg og var en pioner i utviklingen av staking. Var den første som vant Vasaloppet og Marcialonga uten festesmøring. Har vunnet de fleste store langløp, og har 10 pallplasser (4 seire) i Marcialonga og 7 pallplasser (2 seire) i Vasaloppet. Bronse på NM 50 km skøyting og bronse i NM senior stafett med Oseberg Skilag.

Er idag leder for det profesjonelle skilaget Team Ragde Eiendom og også sportslig leder i Oseberg Skilag

Barbro Kvåle Trømborg
Barbro er tidligere langrennsløper (la opp våren 2019). Hun ble U23-verdensmester i 2015, vant Skandinavisk cup, Norgescup for senior og ble kåret til årets NM-løper i 2016. I tillegg har hun 5 år på junior- og rekruttlandslaget, 17 WorldCup starter med beste plassering nr. 15 i sprint, 5.pl i senior NM (2011) og 3 jrNM gull for junior, samt seier i Norgescupen for K19/20. Hun har også 4 jrVM gull på rulleski. 4 jrVM gull, 1 VM-sølv og en Kongepokal i skiorientering.

Barbro jobber i tillegg som idrettsansvarlig på WANG UNG Sandefjord.

Anders Aukland
Anders er tidligere landslagløper i langrenn med olympisk gull på stafett i 2002. Han er norsk mester i langrenn, friidrett, duathlon, hundekjøring og vintertriathlon. Anders tildelt Egebers ærespris 2001. De siste årene har han vært en ledende figur i landistanselangrenn med blant annet seier i Vasaloppet som første nordmann etter Ole Ellefseter.

BLI MED PÅ VÅRT LANGRENN TEAM

Vi ser alltid etter de beste langrennsløperne

VÅRE TRENERE

2stc-horntvedt-kristian

Kristian Horntvedt

SPORTSSJEF

Tlf: 902 06 756
E-post: krh@wang.no

barbro

Barbro Kvaale

TRENER

Tlf: 971 42 779
E-post: barbro.kvaale@wang.no

jørgen høyde

Jørgen Aukland

TRENER

Tlf: 412 39 705
E-post: jorgen.aukland@wang.no

aa-kvadrat

Anders Aukland

TRENER

Tlf: 41 22 31 605
E-post: anders.aukland@wang.no